Saturday, November 26, 2011

hana tajima simpson,

tweettweet ,
korang kenal tak ? aweks hensem dimana namanye tertera diatas nun ? kalau yg gegurl mesti kenal bukann ? HEE, yesss you doo . sape tak kenal hana tajima simpson ,designer for yunazarai yes , she is beautiful than me tapi saya lagi kachaklha, *bole kea ?, back to the topic : hana tajima blablablabla , nak introduce kea ? reply me kalau nak introduce okie ,

main topic is here not there okie :)
kowang tawu ta, yg ade isu pasai tudung yg mnjadi ikutan tuu hubungan mak bapak sedara ngan sister tuu , means sape yg pkai jerut leher bagai tuu disamakan ngan sister or paderi di gereja tuu , ade tawuu ? okieeee, enjoy dis ceramah ! *dalame tak berblogging kekok


Nasi Goreng Cina

just a post to re-mood my bloggie,
hope enjoy ! copied 4rm cst


Tuesday, November 8, 2011

nokumen noidea


haii , bloggie, HAHA . nak post nie, daus nak post pasal video nie, hebatlaaa, act video lama awww, then tertengok balek terus nak post, act ade yg single punyee , nka senang amek yg da compile lah kann enjoy it .

yg atas ni pulak keje kedai roti ,


yang atas ni keje kedai kasut awww , both kat atas nie keje kat malaysia


the last one is the compilation ukee ?

*act malas nak post tapi ntahleee, post le jugak ,

Saturday, July 2, 2011

rojak


korang korang tawu kea ? *gaye mcam ade orang nak bace , ape disebalik perkataan rojakk ? hrmmm, tawuu ? tak tawuu sudaaa

ROJAK

-bnyak maksudnyer
-tak dapat dinafikan lagi
-semestinyer sedap
-rojak manjung wooot
-done ,

okieee, first nak cakap pasal shortfilm rojak ade manyak maksudd, nantii try google or yotubing pasal shortfilm tajuk dye rojak, event sempena 15 malaysia, tengok laa okie ?


next oneee, *the main point
nak citer pasal buku baru niee, siyes menggeletek hati yang tak penah berpunye nieee,
buku nie citer pasal all about malaysian , btw , best broo, AHA , korang try la beli then bace, jngan dibuat rojak pula tak dibace. you all bole tawu pasal mcam mcam laaa, yg joke best , HAHA< nice oneeee . okiee ? enjoy it ,

*sape yg tade nak pnjam bolee ? bak doplosen, HEE

Thursday, June 23, 2011

glory malaysia


ade la kawan nieee, ntahh tak penah tengok bola agak nyerr, memang dari lahirr dok dengar malaysia tewass . HAHA, dye kuarkan statement ,
sejak bilerr yang malaysia nie agak terror ehh ? hHAHA ,
woiyhhh, gilooo punye statement ouhhh


hrmmm , first of all congratz to malaysia football club , sebab da menng yeayy ! so lpas nie sori laa nak dengar malaysia kalahh lagi wehh, HAHA

done merapuu, fullstop

Tuesday, June 21, 2011

BALD


yesss i do thankyou ,

shampoo, tapaktangan, safi, penuh, usap, kepala, meleleh, lupa, sikit, rambut, pedas, rasa, kulitkepala, woah, puas, ringan, air, sungai, laju, halangan, sifar, goyang kiri, ringan, goyang kanan, ringan, headbang, lightweight, jimat, masa, babyoil, habuk, cermin, tak perlu, sikat, babai, vin diesel, yea, sama, juvana, semesti, hajat, capai, imej, baek, watak, hensem, gaya, sendiri, copy, nescafe, cat, woof woof, jahat, baik, hijrah,


Thursday, June 16, 2011

gerhana bulann ,



lunar esclipse , HAHA gelak besar dibuatnyer pabila diceritakan kembali

pada mula nyer pagi tadi laa tengoh MHI t, thenn ade citer pasal lunar nie, so buat bodo jea. takot kene tipu mcam duluuu pasaii malam dua bulan tuu, HAHA. thennn , ntah napee . malam tuu terus tunngu ouhh nak tengok lunar ni

tunggu la stay up la sampai pukul 2 , then text mbe . amacam ade nampak tak dari laut tu ? tak nampak la wehh , kabur jea. then terus patah hati ouhh nak tengok , tak tahan betuii , terus tido , dalam dalam nak tido tuu , maseh terpasang niat nak tengok katenyer memuncak pkul 4, so kuncijam pukul empatt . ntah camnee fuhh terjagaa, mmg sengaja yg maha kuasa nak tunjukkan kat aku kowt ,

hebat tuu tido pukul 2 bangkit pukul 4 , dah laa melalui hari ari yg penuh kepenatan jog 6 km bagaii , dengan gaye pencuri lari rumahh ajee, slow sow turun bwah carik kunci bukak pintuu , dok luar rumahh .



suprisingly , maseh ade dan ase tuu mg bulan wane orenn . monolog dalaman , patut la namenyer lunarr, same jekk ngan aku kalerr bulan guna kale LUNA deduluuu . chantekk woookkk , sukaaaa.

lame jugak la kat luar tuuu , tengok jea keindahan alam tuu . siap ngan bebintang lagii , cantekk laa. siap ade bankround music , tengs mr. cengkerik . siyess kagum giloo wehh .

tapi kann, asal ramai jea yg tak tawuu pasal nie haaa. katenyerrr, nie adelahh penantian slame 11 tahunn , nanti nak tengok gerhana mataharii pulakk ,tapi kejap sangatt susahh ouhh . hrmmm , nice moonlight .

Tuesday, June 14, 2011

T I B H A R ,


yaa yaa yaaa ,

kalian tawuu kaa ? apkahh itu tibhar ? bagi yg tawu tawuu la mane yg tak tawuuu pegi amek cermin kire ade brape bnyak kerut kat dahi tuu , HAHA . baru jumpe jwapan nyer , GHEE /.

TIBHAR nie, satu brand bagi sport ping pong, salu yg kite butterfly , Donic , Sunflex . and banyak lagi laaa. but now nak citer pasal tibhar nie, nie brand dari germany , actually . fullstop . tawu sampai situ jea, HAHA

done, sebenarnyer nak riak kea hape la kann , da ade table pingpong baruuu ouhh . HAHA . *mcam penah ade jea sebelum ni . pong pang pong panggg , tecetus nyer idea nak beli sebab da ade rmah sendiri dah takk sewa menyewa daaa , kann kann . so senang kalau kat umah sewa duluu . susaaa nanti pepindahh mcam mane nak angkatt ,kann kann ?




ade la story sikit . time nak beli tuuu

heyyy , unclee amcammm mane meja pingpong kat luar rituuhh suda hilang kaa >?
ohhh itu orang sitiawan suda amekk ?
huh ? orang sitiawan ?
duduk titu taman mas ,
*ecehhhh m terdiam teruss siyes tak tawuu , okayy la boss bila ade lagi ??
hrmmm , u maen yg satu kuncup atau dua kuncup
agaoin with keruttt .
adoyyy , itu sat table or dua table ka uncle ?
yaa yaa yaa ,
HAHA , *gelak besa ade ke patut maen kucup kuncup HAHA
mau dua kucup la unkle, bila bole dapat ?
ituuuu haa , kasi minggu dpan laaa ,
okayyy , *bagi fon number ngan alamat
deposit ?
haiyaaaa, mau dipooosit kaa ? mcam mau pinjam pelampung kat wetworld
okayy ., nah ini satu rautss maen jejauhh da sampaii braang reroger oakyy ?


HAHA, mcam ape jea ennn . sampai jea rumahh , terus pasang testing , maen non sto[p tuuu , HAHA . ketukk ketakkk etukk ketakk , bsing . 2 hari tak bukak bukak table tuu byoo aje kat situu .

Thursday, June 2, 2011

hai abg lori milo ,



HAHAA, best tak tajuk title,

nie nak story tadi pegi la pasar Kg.Koh kat Kg.Koh la kann , pegi ngan mama, i jadi driver okayy ? sampai kat sanaa , teman mama beli langsir buah and bagaii , thenn nak tawuu daus carikk apee ? carikk apekk yg jual katak tuuhh m siyes hardcore gilooo . tengok dye siang katakk .

apekk tu ketukk pale dyee pkaii playar gabung *tawuu kaa ? thenn , dye amekk gunting ape yg patut , pastuuu . pkai playar balekk cabutt kuliitt . tapi malang nyer tadi tak dapat tengokk , sedihh ajee , apekk tu tak jual , ntah mane larii , katak tade kowtt dok cari hujan tak habess habess tak punn tumbuh choir panggil hujan *ost bangau oh bangau

da penat jenjalan bagaii , cari la airrr, pusing punye pusing, singah kat abg mioo , nak tawuu camne dye promote ,

meh abang abang akak akak , kite kembali ke zaman skola balekk, siinggit ajee

pastu lantas terus pegii tuu , HAHA

yea adekk mau beli kaa ? *terase muda lagi *Skola rendah
hrmm , tak laa bukan free kaa ? HEE
yg free tu zaman dedulu time skolaaa .
ohh okeokeee , bagi la satu cawann
*sedang buat airrr, adekk nie duluu mase skolaaa mesti 3 4 cawan amekk enn ?
ehh memangg mane tawu nie ? da que , patah balekk que lagi skalii bile da besa sikitt mintak terus terang ajee
HAHA, betul betull ohh niel apenghabes milo lori tuuu, HAHA
gelak sakann, bagi duit chawww .




pergh , first sip tu kann , *hisap tutup mateee . menikmatii
mmg mam zaman sekola dulu bebbb

satu lagiii, duluu ennn slalu cakap tolong amekk kan untuk "kawan" , HAHA. kkalau nak puas amekk untuk cheguuu , Isi dalam botol HEE<
korang try la nanti awwww ,

sumtime bebosaaan , da tawu abg milo datangg, bwak benang skalii bole buat teleponn , HAHA

Wednesday, June 1, 2011

the calcutta


woahhh , name gempak ajee enn ? the calcutta , yeasssss , korang tawu kea hapee ? calcutta tuu satu tempat kat india yg pade suatu ketika duluu mndapat ranking pertama tempat paling kotor, alhamdulilahh sekarangg more more more more and more better than before , bayangkan laaa . pejam celik mata unn tak hilang hilang sampahnyerr, kalau kat malaysia kejap jea hilangg, mule mule nampakk pastu pejamm, hilang terusss dekk disepak olehh orang kalau takk punn,. di tiup angin dekk blower tuu , HAHA * tak sure betull kea takk , yg sure banda manshiet nassier kat egypt

pompang pompangg citerr ! main post kat sini pasal the kelkatu laaa, AHA, korang tawu ea , bende tuuu . sumtime orang tetua kate kalkatu , bagi bebudakk yg giloo math pulakk kalkelator pun bole lahh ,HEE . mcam mcam orang kite enn ,




tadi laaa, dimasuknyer rumahh ngan kelkatu niee, geram gioo rumah dah laa bnyak lampuu , satu satu ditutup nyerr, dengan semangat konon nyer flash la laju bagaii , satu per satu 'click' HAHA, semat tak *angkat kenin

haaaa, korang tawuu kea ? nape dye singgah kat rumahh ? nape dye carik lampuuu ? haaa , tu diaaaa, korang ternyata nyata enn ? kann kann ? teman da nampok daaa, Qmark atas palo , HAHA. satuuu , insect mmang suke akan cahaya , duaa, orang kte hari nak hujannn , tigee , rumah nyer diserang dek hujan sebab tulaa lepak kat hotel cahaya lampuu nun ,




ade kaa ? cari nak elak nyerr ? ade ke mitos mitoss, ? hrmmmm , soklan sume pakat cepumas ajeee ,

hrmmm , first , nak elakk ehhh ? tawu cili kering takkk ? thennn masukkan kedalam plastik beg, then byakann kalau bole letak tempat tetinggi , nantii , ntah camne pejam celik pejam celik dorang sankut kat dalam tuuu . seconddd, amekk laaa baldi kea hape kea letak air bubuh bwah lampuuu , nantii calcutta tuu akan lemass, nak tawuu sebab apee ? tamakk sngat HAHA, mcam citer bebudak yg anjing tamak nak tulang kat ayor tuu , paham takk ? if takkk , dye akan ke lampu dalam ayorr tuu knon nyer lampu betul pdahal air, pastuu dupdapdupdap, lemas terusss. nak mitos ehh , kelkatu nie adek bradek semutt betull kea ? haaa, ade jugak orang kate dye ahh princess semutt ? any idea ?

last but not least , korang kene kemas balekkk rumah koranggg . vacuum la satu rumahh dek sayap si kalkuta nie, okyy ? hope enjoy selamat beramalll !


*yaa yaaa, panjang kann ? AHA

wow,

hello buddies, da lame tak update enn ,
*gaye mcam la ade orang bace, adoyyy
HAHA , nakk santapan koranggg, tengok nie,

siyess style giloo babii


kalau ahhh, dapat buat camni , mmg saje parking kat depan skola tuhh hotel kea, tempat turun penumpangg, biaaa sumebole tengok, HAHA

Sunday, May 22, 2011

typo ,

juz nuthin except typo on those picture, oakyyy







Wednesday, May 18, 2011

jelesss bhaai ,

rmmm , jeles tak jelesss la kann , kwan kwan ade kawan masing masing, dok webbie sana , webbie sini , tu diaaaa . comellll. HAHA , daus ape ? habprak unn tade,,. HAHA .

daus pulak tak habes habess, webbie ngan omputihh . memanggg bagai semut nak pegang awan la kann . HAHA , stakat miss you miss you tu bole laa , kalau nak love you tuu, HAHA , gelak besa la dibbuatnyer,

nie nak citer pasal petang tadi ouhh, after asarr, tetibelah kann , adek awek omputihh , kol, fuyooo . aq un dngan banggenyer angkatt. comel bhaiii . aq punye la gersang , sembang sume lahh . sampai laa, dye ade kate dumbass, my blonde . aq cakap shittt , gitu pulakk dahh ,

cakap la kenape, dye kate kat sini if blonde tu mcam dumb ass ajee, means orang tak pandang, owh , baru la aq tawuu . then mule la ayat ayat alaala, kaunseling kuar , sume orang cantek cume masing masing ade pendapat berbeza lahh , yg tak tahan terkeluar ayat nie ,

to the world u might be a person , but to a person u might a world

pergh , jiwang karat beb , HAHA > takley blaaa. dye dok kat texas , and baru jea 14 tawun , gelak sakan la kiteorang, cam mcam dye aja daus , i love you sign , and rase sign kat gamba bawah nie laaa, yg paling rare skali nak jumpee, grrrr.



pompang pompang pompangg, tak sedorr azri da tunggu kat bawah rumahh , aq dok hold ajee si azri sebabkan minah omputih nie, kesian azri, siap bagi kiss pastu tiup lagi tuu , fuyooo . HAHA , hebat kannn , HAHA. untung leeee ,

dye ade ajar pasal monkey face, HAHA . dye nie tak habes habes yawning , mane idoknyer da puku 430am tempat dyee, HAHA

Monday, May 16, 2011

happy teachers day ,


bile sebut jea HAri guru , teringat terus aq semangant nak tengok cikgu cikgu nyanyi kat depann, mcam ape jea kann ? tapi kann , last year , last la panggil cikgu tu ckgu *huh ?, yelahh pas nie ,kite panggil chegu kite lecture, yelahh da ade english eduaction , gitulaaaa.

tengs a lot to chegiu chegu , yg banyak mengajar rti kehidupan, chwewwaaah . tapi last year , lahh paling kelaka and the best about HTD , nie. last year senior kene conduct event for HTD, tetibe kene buat montaj, daussss jadi palee. grrrr, cuak kelam habess,

pastu just general coversation within , johanzahari, murali, lagi sape ntah tak ingat. pasal idea. ingat lagi port dye pondok depan penyelia asrama tuhh . tak tipuu la kann , kalau nak idea awak memang aq bole suggest, pompang pompangg, time tuhh petang jumaat. gelakk sakann, terus masuk kmaakan high tea , kat DS . kami gelak sakan beb ,

one dayyy , it is time to do our production , berlakon wehhh . me as photographer ajee . or videoman , ade kea ? merangkumi produser. dah dapat almost all the shott, tinggal nak cobine and touch up ajeee. pastuu ade la sape lahh tak ingat , buat hal tuka camera ngan chegu la pae laaa . geram ajeee. at last tak dapat perform itu montaj tu bainunians , geram giiloo wehh . last last , buat jugakk . we do montage on how we prepare the HTD . our relationhip , tu diaaa. mane yg takpenah nak tegoo tetibe tegoo grrr, mane yg bisu terus bole cakap . kann kann ,

last but not least , chegu sume kate best ouhhh , siap ade tahniah dari group disiplin lagii . kann kann ? tengs to our part timer actor and actress . muiz, syazani, ainaraihan, shamkamal, firass .lagii ade bbrape orang, tercicir laaa

sori la wehhh , nak letak video or imgaes, lambat laaa, act , ade video ajeee.

Sunday, May 15, 2011

eco bag,

B : tudiaaa, sempurna lagii

hello peeps,

today i dont like doing anything ,
i just wanna lay in my bed,
HAHA,

grrr, dah nyanyi lagu tuhh , aq pikior takkan nak ikut bruno mars pulakk , kann ? hrrrr, pikior pikior pikiorr, elok lepas habes kemass store bilek tuhh , teruss ade projek baruu ,

jeng jeng jeng !

name dye old school eco bag ? look interesting rite ? memang interesting punn , mehhh sini. pastu amek la baju PREP boarding school dulu tuhh , buat la eco bag,

mule mulee , penat juga laa nak belek sana belek sini , nak carik idea mcam mane nak buattt. last last jumpe jugakk, udah ajeee, gunting terbalekkan, jahit , siappp . mudah aje kann ?

kalau korang nak tryyy , bole cubee, taww tawww. tak tawwu tanyer. tak tanyerr tak tawuuu , *huh , kan kann *angkat kening , nie kat bawah nie ade la , gambo nyerr , okayyyy ? have funn, keep try it .

photoshooot, grrrrr.


A : gewdikk takk ? grrr

A : maskulinnnn, *woot woot

A : sengih ape banggg , *dush



A ; grrrrr
A : bole bungkuss , pkai butang


tujelahhh , nak shareee. kalau nak daus ajaa, bole jea, freeee.


hint, A for after , B for beforee

Thursday, May 12, 2011

kemas bilek ,

yarw !

actually , daus nak citer bukan kemas bilek tapi store kat dalam bilekk , daus nyer bilek nie laen sikit store blakang cabinet, camane ntahh . pompangg pompangg, mue mule tengok laaa, keadaan camne kann , jeng jen jengg ! mcam hara jadahh bersepahnyerr, toto kat sna almari kat sanaa, macam mcam laaaa .


*grrr, brserabutt

*tudiaaa, segalaa mcam cmamm ,
so tetibe semangat nak kemasss, sebab daus baru je jupe waya audio output untuk hifi sistem , *speaker la , seklai ngan amplifier dyeee, daus punn kemas laaa, best wokkk ! ade laguuu , panjang and the geng ttengah ketu sana ketuk sini kat luar , bisingg gilerr okayy , daus pun tanak kalahh , maken kuat la bunyik volume tuhh , beggin beggin youuu * singging .

tengah syok syok kemasss, da pukul 2 belas dahh , lame gilerr aq ckapp. start pukul sepuluh, iyes tak rasee, so far alhamdulilah , puas hati beb , siap ade sudut bacaan lagii , pasni kalau ade kazen nak tidurr kat umahh ,da bole daa tido bwah loteng tuhh , da clearr. better than beforee.

*ade mcam hotel takk ?

*nie tempat buku yea , fail sumelahh

pastu ntah mimpi ape ntahh , tetibe kuar perkataan suprise ! dari mulut , teringat terus kat eric leong, apee lagii , lantas dengan lajunyerr , pandang kanan pandang kirii , mula lahh imagnasi ala ala eric leong. ini tak sesuai la itu tak sesuai laa , grrrr . berbakat jugak aq ehhh . HAHA

*kemass kann ? HAHA

Monday, May 9, 2011

glory glory man united

yeay ! dengan peparu yg kumiliki , ku berjaya bernafas , yeay !

first time maen futsal kat dalam base tadii , fulamak . penat tak penat la kann , tengs to azai , wan, alep che ros , hazeem , ngan bebduak uitm , kos dapat la aq lepas gian bola tadii , mcam ape jea kann . so far asal korang pelikk ehh ? tak penah tengok daus beraksi ehh ? memang laa alaala ronaldinho , tapi takyah la sampayy , nak mintak sain sumee, grrr.

mulemule maen , tudiaaa pompang pompang ! cemerlang la tuhhh , siap ade lagi yg support baju manutd hitam go gogo , bukan maen semangat pastu kene tackel ,jatuhh terus, jatuh populariti i tawww, HAHA

dengan cempienyea aq di gelanggang futsal , dah peluh dek hujan tak lekang dek longkang . maen punye maen seko seko blaaa, pehall ntahh , rope rope nyer manutd nak lawan daa, pirahh, Fabio tak panggil aq punn match nak start . then , sampai rumahh layan laa manutd tuu ,




tak nyesal tengok ehhh , menang wehh
2-1
home-away

denganini menang la manchester united for the lead the league

Sunday, May 8, 2011

happy mothers day ,

yarw , happy mothers dayy

ingat lagi dedulu mase darjah 3 if im not mistaken, sebelum hari ibuu , saya kumpul duit sehari seplosen selama 2 minggu untuk beli hadiah , tawu kea hadiah ape ? pen merah and pen biru , alaaa, kilometrico tuuu , pergh , siap beli pembalut then balut , semangat kann ?

elok sampai aje rumah lepas sekola terus bagi , tapi memaulu nak caka , biase laa, buat baekk mesti maluu , kalau buat jahat pergh tanpa segan silu lagi tuu ,

tanggal 8 may nie ,nak mengucap kan selamat hari ibu , tape aq da upah sorang budak yg alal ala dauss, untuk nyanyi kan lagu happy mothers day , korang mesti nak dengar kann ?

okayyy , light offf , shut offf , focus on it , enjoyyy !



alangkah ,

alangkah indahya dunia bila kita semua takkan membesar kan kann ?

sume kecik ajeee, comel comel , aq mmg kecik so tak lay nak buat apelakann , ade mcam budak darjah enam wehh , sumtime pegi hotel mintak bet pingpong , siap cakap ade parent guidance takk ? arghh , *katakuu

after thiss sume mmber sebaya dah ade tujuan memasing , i think esti tak saba nak keje , now we are teenagers , thenn , we're adult . in the same time ,when we were young we always talk about the future means , when will we be adult am i rite ? when adult they want come back to past time, to enjoy everything that used to be child ,

by this post , nahhh satu video about , budak yg nak keje sangat then at last dye pegi patah balek zaman muda dye,


Thursday, May 5, 2011

let gets started with ?



smileee :)

almost more than a week , i didn't post anything.

let gets started with this mamak jokes, okeyy .



Ada seorang pemuda ke kedai mamak dia hanya ada 70 sen semasa itu.

Pemuda : Mamak berapa harga teh panas deengan sejuk?

Mamak : Panas 70 sen sejuk RM1.20.

Pemuda :! Bagi teh panas 1.

Sampai je teh tersebut pemuda itu terus minum.

Mamak : Kenapa awak minum cepat sangat?

Pemuda : Kalau saya tunggu lama2 nanti sejuk tak fasal2 saya kena bayar RM1.20.




*copypaste ajeee ,dari melda ahmad

Sunday, April 24, 2011

indoor inline skate

hallo peeeps






for sure da layan da video kat atas nie ? mesti korang kate apelaa da lapuk lagi berhabukkk , kan kann ? lantak la aa ape korang nak katee , FYI , da lame da layan lagu nie

post nie punn sebenarnyer nak story passal inline skate tuhh , nampakk kan ? comel takk ? kasutroda taya empat tuhh, kan kann ? kat malaysia da ade da tempat mcam kat dalam gambar tuhh , tak cayee ? jap gi daus bagi url dye . menarekk kann ? dapat kengkawan pegi situ kite enjoy release tension gelak gelak dengar bunyi nangka busuk.

tempat dye kat subang , Subang Avenue . The wheels . mcam cmam laa kann , nak tawuu lagi korang bole update kat laman web nie ,

enjoyy, kalaula dapat buat reunion kat sini, perghhh . memang menarek la wa cakapp luu .

end

Thursday, April 21, 2011

walk in interview




walk in interview la konon , buat ape ntahh , nak koje la tuh ?

BHAHA , yolah yolahh ceciter ciciter . mulenyer pagi tadi lahh , sesibuk pegi coolect uncle kat umah pegi teluk batik nun , bukan maen jauhnyerr . thenn , drive la daus ke blablabla resort kat teluk batik , hrmmm so far nampak mcam best

pegi la kat reception mintak borang untuk kerja kosong , hrmm, then isi la kiteorang. yg aq nak highlightkan kat sini , ade tulis salary expected -rm 750.00 , demand sungguh kan kann ? selesai jea hantar borang , tunggu 3 minit buat maggie sumer , bos kuar interbiew teruss , HAHA . bukan maen banyak soklann , ade pertanyaan ? again again and again . bla bla blaa, thankyou , bile bole masuk keje ? isnin , woahh ., teruja bhaii. blablabla . terus kiterong bla. asuk dalam kete

masingmasing taknak keje dahh , HAHA. gaji yg diberikann 300 bersihh, tambah point 500 , okay la kann . tapii kami tanak pegi jugakkjauhh , nanti dye kol masuk keje . cakap da kene pegi interrview for IPTA , hrmmm

next station , marina punye apartment , mintak borangg , thenn huahahuahaa , pulang balekk malas nak pegi interbieu HAish , gitu pun adee . malu jekk , receptionist un pelik asal pulang balekk , * ade page kosong kea ? HAHA

thenn , the best western kat pulau marina . bukan maen kelas nyerr , tak pegi tanyer takutt HAHA. ade orang jadi kilang kejapp , ngan winston nyerr , aq unn tunggu ajee

gaji 800 , partimer , perghh . terus serang . kat mane tuhh ? boling blakang pasar babi , HAHA . uncle dok manjung x penah sampai lagi kesituu pelikk ajee, ishk ishk ishkk . dye mintak mykad . kiteorang bagii dye buat buat bzy kejapp , salin sumee HAHA. padahal photostate ade kat blakang, lucu lucu tak lucu , nanti you dua orang standby , kalau suda kosong saya panggil masukk, okayy ? deall !

hotel lee garen pulakk , JAWATAN KOSONG , WALK IN INTERVIEW , pw\enuh semangat masukk tekan loceng atas mejaa , jupe ngan amoyy . ini hotel ada keje kosong keaa1 ? hrmm , tada tada ! , kat lua ade tulis , ouhh, ada ada ! *mcam keling selamat cute . itu keje apa bikin ? house keeping , ouhh . bila bole masukk ? ouhh , ini untuk pompuan ajaa , cehh , asal tak cakap awal awal ~! panggggg !

pastu terus, hantar uncle nie balekk , diam diammm, sampai rumahh onl , tidooo, penatt !

Friday, April 15, 2011

bieber , *woot woot


ntah laa , justin bieber bole dikatakann bakat youtiub yang kian feymess , dah feymes dah punn. act , ramai lagi bintang youtiub nie. mcam charice ngan anna raffali , yg tolong ingatkan aq tuhh , kenal takk ?

memandang kan JB dah ade kat asia , esok if im not mistaken dye ade buat concert kat stadium merdeka , pergh, mulamula tyme nak jual tiket tuhh , beratur orang tunggu kaunter buukak takut tiket hbes la katekann , hrmmm, kekonfem la pompuann yg beratur nyer ade yg siap bawak tikar sme nak beli tiket , mane tak nyer beratur panjang

bile bukak hitz, tak habes habes pasal bieber fever , rase dah menyampah pulakk , sempat pulak tuhh ade contest ala ala jangan lupa lirik , pergh memang nak bagi menang tiket lahh kann , yg kosong tuhh tyme chores chores yg mudahh sengala ajee, aq yg tak minat bieber punn bole sing along lahh , btw , congratz kat kawan cuzie saya yg menang tiket free for 4 person , sekali ngan tour tu sumee, bapak best ,



huh , main point for this post is , petang tadii dok memaen video chatt , ngan strangers tetibe kuar gamba mamat si bieber tuhh , mcam mcam soklan aq tanyer, gaye mcam fans gile babi ajeee, korang mesti tak caye enn aq chat ngan dyee, tape tapee aq ade gamba lahh as a proof, print screen tadii , jangan nak jeles lah kann , live tuhh eyy, cume aq tak bermicrophone ngan dye ajee, tak pasal pasal nanti aq adi bintang video chat pulakk, yg dicedok oleh bintang youtiub tuhh , sekiann


helohelo ,


pagi alll , daus tengah penat niebaru habes buat aiskrim malaya , btw korang korang kat luar sana tuhh tawu kea aiskrim malaya or aiskrim malaysia tuhh ? mesti tawu kann kann ?

daus bukan apee sejak dua menjak nie da ade banyak permintaan buat AM tuhh. petang petang jual lahh, satu doplosen, kalau rajinn kiteorang jerit la kat padang depan rumahh tuhh. aiskrim malaya doplosen satu ! aiskrim malaya doplosen satu ! sape cepat dye dapat , sape lambat tak dapat ! *ala ala mat cool gituuu ,

nak dicerite pulakk nostalgia nun , daus bukan ape cue nak bawak nostalgia zaman ddulu kat sekarang nie, mane nak dapat aiskrim malaya sekarang nie ? kan kann ? kalau dulu banyak lahh. beli kat rumah orang kan kann ? kesian bebudak sekarang ais krim malaysia punn tak tawuu, thats why lahh , daus buat camtu ,

in other way, bole la tampung duit poket siit sikit selama dok rumah niee, tak buat apee . nilahh part time dauss. hopefully sukses dalam bisnes aiskrim malaya doplosen nie,


subtopic bola

hrmm, nak citer pasal apee yea ? ahaaa, 2 weeks ago daus balek dari kl thenn terus design fr the goal that made from PVC pipe, creative bukann ? mase ondaway balek perak from kl, dok pikior ajee mcam manee nak buat tuhh sumeee, n banyak juga lahh prototype yg dibuat and at last ade jugak yg the best among the best,

cadangnyer esok nak survey PVC pipe tuhh , luse baru beli , disebabkann tak kesabaran yg tinggi , haritu jugak daus beli and assemble kat umah teruss , ingatkan murah laa PVC pipe, tapi mahal jugak weehh, around fifty ringgit , alhamdulilahh daapat clai from papa, im doing good rite ?

pasang la paip PVC tuhh , ngan uncle and azri , petang tu jugak kiteorang maenn , now , katenyerr nak ratakan padang kat depan rumah tuhh tthen letak goal teruss. is it becouse of us ? thankyouu, lepass kiteorang maenn , padang depan rumah solah olah hidup semullaa, woahhh seronok gaban sehh . even sumtime myasara pun ade datang maen sekalii, best kann ? for those y senang nak datang rumahh , silakan laa yeaa. dun forget to bring along doplosen , for aiskrim malaysia , thankyouu.

Thursday, March 31, 2011

malaysian gold jamboree





yeay ! i got the medal ,
yeah , congratz ausss.

nie merupakan jamboree offroad aq for the first tyme, so the real thing satisfied lahh kan dapat medal tuhh , penyertaan nyer 2ooo lbeyy, aq dapat lbey kurang p ratus lebey , tu pun naseb tyme start tuhh dok belakang , kalau lah dok depan, konfem konfem top 200, tak leyy bla derr

bukan apee kalau dok belakang nie, kene struggle la ke depann, bukan sikit orang nyerr, sonok la jugakk , non stop kayuhh tuhh, mase last aq berhentii , tyme panjat bukut merah tuhh, bukan apee, sebab yakin lari tolah basikal lagi laju dari kayuh basekal naek bukitt so , turun basikal terus larii, laju tuhh,




kiteorang di release, around 7 45 gituu, aq sampai 10 30, laju tak laju takk ? HEEE< ramaii orang douhhh, tak ketinggalan geng dari manjung , HAji shafiee, toki, cik man , man kecik tak nampak la pulakk, kat situ juga lahh jumpa si ahmad syamim , terkejut aq budak pkbm dulu tuhh kayuhh jugak , yg pastinyer dye kat belakang aq HAHA,

kan mase jamboreee tuhh , mcam mcam aq nampakk n lalui, for the first tyme la masuk bendang thuh sume , tolak basikal dalam banjirr, mcam mcam, yg menarekk , aq nie al ala pro gituu , yolahh nak struggle amek medal laknn , sume orang aq 'tarik' suruh follow blakang kalau tak larat , kesimpulan nyer cucuk angin aq lah senang citer , aq maen amek fast lane ajee, lorong kanan untuk memotong tu lah yg aq pakai, if ade yg sloww, dengan hati terbuka untuk berkata RIDER RIDER , ! ! ! ! themnn , dorang terus ketepii




*finishing

jamboree ni around 40 km ,ajee, tak lahh jauh sangat tapi mengji kekuaatan mentalngna fizikal la jugak kan kan ? after finish line, terus park kat kedai VICo, tunggu air thena ameek laa ape lagii , nak ke dopuluh cawan jugak lahh , ditibainyer, pastu elok pulakk ade buffet untuk riderr, terus amek satu pinggan antara yg awal amek meal la aq nie, amek nasik banyak , tapi tak habess !tamak punya olanng, HAHA,

beskal putihi ku jadi, coklat teruss, balekk umah servis kembali, kini suda bersih dan sudah bersedia nak ke next jamboree

http://malaysiangoldjamboree.blogspot.com/

Wednesday, March 30, 2011

acapellla,

now im show you all , lah kann. about mike tompkins,

korang kenall kea ? rituuhh dye ade helo helo aq, bukan maen lagi , dye kate nak FEAT ngan aq sebab daus nie selalu sangat off keyy, dye kate tu paling susa nak buat,

daus pulakk senang ajee buat bilee nak bagi salam bile chegu masuk kelas pun bole offkeyy , senang sangat kuar offjeyy tuhh, tak semapat buat pape dah jadi bahan gelakan classmate yg sempoii tuh ,

opps sambung balekk pasal mike tompkins nie pulakk , dye nie beatbox tawww, so dye bole la buat bebunyi instrument tuhh, so he decide to do same acapella version, which one, dye tak pakai music instrument untuk laguu sebalik nyer pakai mulut ajee,

sume sumtime punyer laguu dye ade la pakai tambourine ke glass kea, camtuu lahh , enjoy yea. kat bawah nie ade YT dyee, tak habes habess YT aq, niee.

it wasn't easy process okayy ! susah taww, banyak kali dye ulang ulang lagu tuhh , nak kick la , harmony, snare and banyak lagii lahh, enjoyy !

and i think kat bawah nie first video dye lahh yea




ala ala step up gituu,

aq tengok fot the first time, memang terangkat angkat jugak lahh , reroma aq nie, bukan maen lagi budak sepuluh tahun nie joget sumee, ni program realiti kat denmark i think tak pun scotland , ala ala british got talent gituu lahh ,

yg hebatnyer baru sepuluh tahun sehh , kalau aq sepuluh tahun tuhh dok maen tuju selipar tak pun , baling selipar senang citer kann , kalau dapat selipar jepun tuh kire maen tipuu *jenama tat sing, HAHA. kalau maen TS tuhh , aq memang suara lahh ,

kat bawah nie video budak kecik tuhh, name tak tawuu tak sepmat pulakk nak tweet tweet ngan dyee , broadband kat rumah rosak kate nye , entah lee, enjoyy



Thursday, March 24, 2011

dear smokers

haiii, smokers out there , HAHA . mehh siini nak tunjukk korang handset yg cool gilakk untuk korang , handphone two in one, siap ade lighter sekalii .

post nie aq nak dedikasi kan kepada saudara johan, hopefully bole la upgrade , toksah dok nak pakai cricket lagi yg konon nyer selamat dan berkualiti tuhh .









*tengs internetsiaou

Tuesday, March 22, 2011

Rebecca Hitam

rebecca black - rebecca aswad pun bole jugakk, HAHA

act , lagu nyer yg mudah dinyanyikann , kini menjadi sambutan hangat . tokay google katee top one dalam list orang cari pasal dye nie ,dok mendadak laguuu bukit ledang nun, i think laguu nyer sangat simplee. just jumaat jumaat jumatt , ituu ajee,

dulu orang dok bannned justin biebir pasal lagu nyer baby baby baby , now kite tukarr jumaat jumaat and jumaat , blablabla.

usharr lah videoclipp dyee,





Monday, March 21, 2011

tippytap.org

save water ! save lives !


*abgobe

Bahasa Melayu yg dicintai menjadi iklann

roooneyy !

Wednesday, March 9, 2011

mainan baruu,

disebabkan takde apee nak dipostt ,

nah tengok nie, daus nak tunjuk satu ciptaan yg boleh dikatakan menarik la jugak ,

mula mula , cadang nyer nak carik la pasal unicycle , nak beli satu bole maen kat depat rumahh , lumut kea ? *berlagak teror lahh , suddenly jumpe satu rekaan nie, memang sempoi. unicyle nie, memang kene gune keupayaan untuk membalance kan diri, if not jatuh la , jus have seat , pedal , and tyre,



yang nak diciterrr, harini pasal solowheel name diberi, bende nie baru di invest , baruu la jugakk , yg menarek nyer, electric self balance, tak payah la nak kayuh cumee arah kan ajee kemane kiter nak pegii , menaekk bukann ?

lagi satu , saiz nyer pun tak la sebesa unicycle ,, juz kecikk ajee ala ala, briefcase bag gituu , tambahan pulaa, dye ade gyrscopee, dan care nak gerakk kan nyer ,cume lean your body ajee, condongkan arah nak pegii , mudahh ajee ,

nak cakap pasal hargee , aroud 4800 duit malaysia i think ,



pastuu jumpe la lagii satuu niee, menarek jugakk SBU dipanggilnyer, Self Balancing Unicycle, ini aq dapat tawuu dari citer kegearan kuu, mythbuster adam try bendee , nie tu yg terus google tuuh thenn jumpee lahh , penatt tuliss, so tengok video kat bawah nie yeaa



Friday, March 4, 2011

Tenshi no Hizamakura,


strictly item for man , HEE

yeah , today i nak share with you all about this cool item and dalam pembangkangan lelaki untuk diletakkan di dalam toilet ,


*bukan gambar hiasan

first of all ,

Tenshi no Hizamakura, maksud dye angels new pillow . pastu kan function for these angel pillow nie sebab kesian kat wife *cleaner toilet kat jepun , sebab utama nyer when laki PEE, pasti ade beberape drop yg akan keluar balek dari bowl tuhh , *mcam kire je, droplet jea pun.

*real one


angel new pillow *chewwaah , harga nye tak la mahal sangat around 4800 yen , if dollar 50 rasenyer, if ringgit ! hrmmm, kire sendiri lah yea.





it comes in a lot of shape for the comfortable penge-PEE la kan kan ? ade bentuk kcang lahh , and banyak lagii ,

apee tunggu lagii, pilih jangan tak pilih . mane laki yg tak reti kencing duduk tuhh nahh, pegibelii ni, bole melutut , BHAHA

TEKNOLOGI JEPUN

preeetttttt , FOUL

yeah , dis video taken from famous website ,

uConn lawan ngan West Virginia , *not vag**** or virgin okay !

thenn , tyme amekk penalty tuhh , bola sangkut kat atas nunn , then wait for 2 and half minute for halftime .

Thursday, March 3, 2011

bacee niii,


yupp yupp , for those are smokers never do jus like the sign okay ? pity Mr. coachroaches

*dis picture taken at Langkawi Wildlife Park
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...