Wednesday, June 17, 2015

Datuk


Gunung Datuk, Rembau 

Treat before puasa haaa ni hehe . This time kali yang ke berapa ke sini pun x sure . Neway memacam bole nampak from up there . Kami bertuah sbb dapat clearsky with clear view at all . Phieww . 



Nah gambar satu je 

Wednesday, June 3, 2015

pangko



27052015

Round Island Pangkor , Perak

Cycling around the island from my lovely home :D

Jarak antara rumah ke Jeti lumut lebuh kurang 8km . So we decide to cycle from home and make aloop on pangkor island . It takes around 30 mins to reach lumut jetty . 

Who are we ? My brother and I . Sorry got no picture of us . 

Cont. 
Ferry here on every 30mins to 45 mins . So plan ur trip wisely . RM10 return . While RM6 return for bring a long bicycle. 

Ada dua jeti boleh turun kat pangko . Satu sungai pinang kecil . Dan satu lagi bebetul kat pekan . So we decide to land on the first one . Pinang kecil . 


Here comes the round island ! Oke roughly we decide to make counter clockwise route seems it will be more dangerous when descending if we choose the clockwise route . 

After all , the journey begins . Bole la kayuh . Penatla jugak . My brother didnt manage to kayuh sampai atas but his choose to MtB ! Mari tolak basikal hahahaha. Bole tahan bukit dia canak dan perlukan long dist yg bole tahan seronoknya . Hehe . 

Then reach Teluk Dalam , and Pangkor Island Jetty . Oke sini ade tempat baru i think . Hutan Simpan Pulau Pangkor or Hutan Lipur something like that la . Tapi mcm dibangunkan oleh company malakoff je banyak sign board dorang . Tempat ni mmg lawo tak tipu punya . Dia mcm untouch beach jugak tapi hm tapi banyak sampah . 

Lalu kami teruskan perjalanan ke teluk nipah . Sebelum sampai ke sana kami disajikan suasana airport . Lapangan terbang. Katsini bukit dia kemain jugak haha . 

Teluk Nipah . Kami bermandi manda seketika sempat jua untuk buat aksi tiruk yg tak berapa menjadi . 

Perjalanan diteruskan ke kota belanda terletak dekat tak dekat jugakla dengan pekan . Phieww 



Siot cite tak habis bila nak sambung pun tak tahu . Hmmm 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...