Tuesday, May 31, 2016

bulb

DIY bulb dan air filter .

Benda tak susah pun . Seriously easy .
Gently reminder sapa yang ada kereta tu , jenguk jenguk la ya bahagian engine bay . At least ambill tahu something, if letsay kena masuk bengkel takdela kena tipu bebulat je ngan pomen tu .

Kali ni , my baby blue sepet sebelah mata . So , aku bukak cek tengok ye bulb dia tah putus kira nya no connection , filamen la yang putus bahasa buku sikit . So aku keluarkan dari lampu kereta dan cari pengganti yang baru .

Tips DIY , macam aku . Aku selalu cabut dan baway pi kedai yang jual sparepart . So, terus tanya apek ke auntie tu , saya nak yang macam ni ada tak ? Sure ada punya :D

Yang lagi satu tu , airfilter . Lagi senang agak dah hitam kemain tu tukar jela yaa .


Total Kerugian .

8.5 MYR - air filter
12 MYR - bulb

So baru 20.5 MYR . Kalau pi kedai ? mahu 40 ringgit sekali upah kot . kalau tak standby je 50 ringgit . Kalau dia tekan harga lah kan .

Anyway kalau boleh DIY just DIY okay . Sekian :D



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...