Friday, May 25, 2012

ketakutan

hello , there ,
my post for today is absolutely realted to those itakazura coin bank *pekebende ntah
which i just bought it last fortnight ,
my young sis too afraid of those cat, and one day ,
she try to make it closer to the cat , suddenly she did, here are the videos


HAHA, nice one. before this, after she put the syillings, she run away , 

Monday, May 21, 2012

Wake up

ONE
teeet teeet teeet, phone ringing
miralias calling . make it silence . so save her creds and say thankyou .
she always call me when i've already woke up .

ONE
tenettt tenettt tenett, phone ringing
Alia Shuhaimi name, on my phone
she's wake me up on the time . about 3 seconds after i woke up .
i answered, she shocked .

TWO
get towel, get off all clothes on my body, shake it shake it bebeh .
opps, its too cool. so make some push up .
yeah, fee like crazy enough. go get the shower ,
brush my teeth, lifebuoy my body and get the shower


THREE
its 0645, already finish my hygiene and im ready to start the day .
subuh prayer :) alhamdulilah ,

FOUR
wake them out, they go for quick preparation and all that, around 7 okelok
sent the to thei school . meet the JAGA everyday woth selenga face.

FIVE
arrived at home, read some paragrapgh in terfaktab , fall asleep .

nice ending huh ? HAHA



Friday, May 18, 2012

AVENGERS


oooooooohhhh, you are my hero . *muahmuah .
 mesti ade yang mcam nak ckap cenggini je kan kat hero hero yang hensemnye lbey kurang aku tuhh , HEEE

SHIT ! asal 3D kensel pulak , haish , act memlua taw, nak pi nengok 3D, sesampai, dye kate kensel sbab cume kamu duarang je nak tengok, so wayang tak bule nak onn, geram jeehhhh

11.40 jea ade AVENGERS tapi yang bise la, hurmm aku pun ngan muke selenga amek la dua seat, then tapau tikit ngan rege 18 hinggit . seperti kebiasaan, aku tanye seat mane yang best, so pilih even da lapan kali usha wayang still tatawu dok mane,

ape ? lapan kali ? HAAH, nie yang kelapan, maaple yea, korang sume mesti da bnyak kali en usha wayang, first time usha wayang time form five kalau tak silap, citer jangan pandang belakang congkak ,

okee, masuk pula avengers, siyesly nice movie to watch , not really nice but is it superb ! first impression waa, kalau tak meletop siap la mmbe yang soh aku g nengok jugak ,

suddenly , memang best ! HAHA, so aku kalah , all the heroes have their own superpowers and speciality ,
the most funnye is the HULK ! memang laka laka, gilo doe,

lpas jea habes citer tu pi lahh , lepak biriyani ::) blablabla. pukul $ cau balek umah tido :) esok pagi mcam biase bngun taim suboh . usha cermin, nampak PANDA :D

Thursday, May 17, 2012

Itazura Piggy Bank

HAHA. never expect that the shape is just like piggy okie. actually the coin bank is too cute . for me, tak tawu laa kalau piggy lagi cute bagi korang kan ? okiee. nie semua start daripada ALIA . HAHA

one dayy, terdetikla nak kumpul uit for ipong. mane tanyee, mama beli, then terus cakap, dorang da ade, papa pun same, jeles mehh . why not kite menabung sesuka kan kan ? dapat maen ngan kucing bagai, HEE

tercetus la idea ntah dari mane , cakap why not kite kumpul duit beli ipong yang mahal tuu . yelaa zaman sekarang semua pakai duit. then terpikir la aku, why not kite menabung duit syiling jehh ,

kan kan ? sebab duit kertas salu digunakan, duit syilig je yg jarang, betul tak ? even beli cekelat dua kupang pun pkai duit sepuluh ringgit nak mengharap apek tu bagi free, HAHA

oke let say, duit kertas korang pakai, duit syiling sape nak pakai ? so bagi la aku, bole la menabung . one day nanti ade rezeki dapat la aku ipong tuu :) *angkat kenin .

as well you know me, mane yg kenal la yekk . kalau beli barang tak sah , kalau aku tak mintak kurang, HAHA. ntah cmne aku jumpe amoyy sorang kat sesawang nie, ea yg jual bende alah nie.


PONGPANG POMPANG, ceit, oyy, terkeluar la harga last sekali, RM32, amacam korang ade ? then kecek punye kecek sikit lagi, ugut sikit, kelam kabot ea pegi pos laju semalam ntuk pos,

Suddenly lepas asartadi tepat time lagu one thing from one direction habes dimaenkan, terus aku dengar hon lantas otakku memikirkan sebuah kotak, yess betul kotak van . HAHA

ku kuar, terase feymes ea datang dari JB , then mintak aku tanda tangan, then apolagi bukak la den time tu jugak, rembat batteri remote kipas, HAHA. aku yang penuh eruja, konon nak bagi adek kecik yang maen, last last abang dye lagi over. sanggup carik syilling satu rumah, HAHA

Hannah Maisarah pulak takut, aku suruh dye, dye suruhnye aku balek letak dalam tuu , klaka, jeee. rasenye da bole la kowt setat menabung syiling, yang mane syiling second hand ke, yang dah tak pakai kee, dialu alukan, bagi kat aku okie :)

Wednesday, May 16, 2012

even can make the night soundless ?


tutt tutt tutt 
awake. search for those sound. message fullfill the inbox.
kriaok kriook. 
awake. search. yes its again text coming. after a few minutes . 
teeet teet teeettt,
awake. yess, aircon timer has comes out. and produce beep sound. 
kriokkk kriook errr , screepy one.
awake. ohhh forget to close the door, so its keep open and swing itself
nightmare sound, 
awake. nightmare dream, then go wash my foot.
baby you light up my world like nobody else 
awake. since when i open the radio ? switch it off .
while trying to sleep again , play ipod. suddenly it said GAMEOVER !
awake. yess it sucks, makes me no sleep the other night .
auuuuuuuuuu auuuuuuuu auuuuuuuu , 
awake. those fox and dog keep argue and each other, after that i join them for a while
kocikociokci , *bunyik cicak
awake. get the rubber band and keep aim to it hope for the accuracy .
nggiagniggggggggggggaing, 
awake. most of annoying sound , the mosquitoes ! shit ! 
ding dong ding dong ,
awake, alarm sound. keep it snooze, rest for a while
DING DONG DING DONG ,
awake. agai yess im snooze it . 
awake and awake do subuh prayer ,
awake and my life begins,
im not a human lok like but im PANDA look like, 
im cute :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...