Monday, October 19, 2015

Mt. Marapi, Bukittingi

Mt. Marapi, Bukittinggi, Indonesia .

Di Puncak Merpati

Exact location lebih kurang 2-3 hours drive from Minangkabau International Airport, Padang .

Kali ni , saya join trip with OWA . Outdoor World Adventure , alaa yang kedai outdoor kat mines tuu . Dorang sponsor sikit so, all in cost just 150 je without flight lain dia sapot . Include la tempat tinggal lunch and breakfast pack, transport and etc la .

Sampai je kat Minangkabau , terus makan makanan padang . Nasi padang leee apo lagi . Not bad, kalau boleh nak merasa semua . Memandangkan Rupiah pun tak rancak so leklek jela .

Pergerakan ke Starting point lebih kurang 3 jam . Kami sempat la singgah singgah tempat menarik sebelum sampai ke Bukittinggi .

Salah satu kami singgah ke . Air Terjun Lembah Anai , terletak di Padang Panjang . Tepi jalan je Air Terjun ni .
Ayaq terjun 

Disini kami mengambil gambar , dan sesi suai kenal masuh belum berjalan lagi . Noob gila time nie sesegan je .

Seterusnya kami singgah ke Rumah Gadang Padang Panjang .

Meragakan pakaian 


Minangkabau disini agak kuat , disini kami belajar dari segi adat Perpatih, pemakaian, acara perasmian sonang cito adat resam dorang la . On how it works, Why this building being design like this and so on . Bagi sapa yang nk try baju pun bole :D

Masuk bas balik semua tido . Tibalah di Pekan Bukittinggi .

Kami diberikan sedikit masa untuk shopping . Harga untuk barang outdoor notbad . Cheaper than Malaysia i think .

Bertolak ke Starting Point dan sesiap nak naik .
Malam ni kami hanya tido di dalam bas, persediaan nak naik agak gementar . Cuaca sejuk bagai .

Perjalanan ke Puncak Marapi .
Starting point - Cadas - Tugu Abel - Puncak Merpati .

Lebih kurang la tak sure sangat , Hanya 4 jam pendakian ke puncak .
Di cadas perubahan sekitan tumbuhan menjadi berbeda . Hutan gunung berapi barang kali . Tiada pokok pokok malah yang ada hanya batuan batuan sehingga ke puncak ,

Tugu Abel -

Kisah sang boyfriend mengorbankan dirinya demi menyelamatkan aweks nya dari jatuh ke gaung lalu di buatkan dia satu tugu yang di beri nama tugu abel .

Dari tugu abel ke puncak merpati hanya memakan masa lebih kurang 15 minit . Sepanjang perjalanan anda boleh nampak kawah kawah , serta kawasan lapang seluas 3-4 padang bola .

Jika lanjut ke hadapan anda bole ke taman bunga , terdapat pokok edellwiss . Mengambil masa sekitar 30 mins .

Puncak Merpati

Viewnya lawa sekali tapi malang keadaan tidak mengizinkan jerebu . Saya pecut ke sini untuk mencari sunrise malang juga agak hampa tapi puas hati dengan pencapaian sendiri :D


Perjalanan turun .
Mengambil masa tidak terlalu lama mengikut kelajuan masing masing . Kami singgah minum kopi O kaw di bawah . Ada macam pondok pondok around 1 hour from starting point . Power atok tu meniaga .
View menampakkan Gunung Singgalang 



Tup tup sampai bawah naik bas cek in hotel esok nya kami pulang ke tanah air .



Ramai kenalan baru yang bersama dalam trip , wartawan , yoga , tokey tokey kedai , guide guide , dak master , dan ramai lagi . Seronok !








Thursday, September 3, 2015

korga

22082015

KORGA DAYPACK

It was not a leisure hike . This will challenge ur mental and physically for sure .

KORGA

Korbu - Gayong

Korbu 2nd highest peak among Penisular meanwhile Gayong is the 4th highest .

Korbu Peak 

Gayong peak 


Total ascending to the gayong was 8 hours .
Descending from peak 12 hours . Late due to night and one of member injured .
Total walking duration bout  20 hours.
Estimated distance 44km total . (return)




Peak belakang tu Gayong :D 



twentitwo

31 Ogos 2015

Genaplah sudah usia ku 

duapuluh dua tidak muda dan tidak tua 

biar pengalaman mengajar kita 

di tempat yang baru banyak perlu belajar 

masih dalam penyesuaian 

alhamdulillah terima kasih 

aku masih diberikan kekuatan ini 

moga kuat dan terus kuat 

bangkit dari kegagalan dan kesilapan

moga masa depan ku cerah menyinar 

Terima Kasih yang Maha Pencipta 

papamama dan semua yang sentiasa ada disisi 

Aku amat bersyukur 

Alhamdulillah . 


Biar senyuman berkekalan 

pahit tangisan berjauhan 

Wednesday, August 19, 2015

Gunung Tumung Batak

08-09082015

Peak !

Phiew

So far antara gunung yang mencabar aku naik .

Gunung Tumang Batak . Depan sikit after Liang East ngan West .
Sikit ? 3 Jam jugak dari peak liang tu .

Kami start trekking dari SP pukul 5 pg . Terus shoot peak liang . Then , teruskan ke Tumang Batak .
End up sampai ke peak liang balik pukul 1 pagi .
Almost 20 hours of trekking .

Pengalaman baru . Kawan baru perangan baru memang ada lah kan . Papepun therboik . PErjalan dari tumang ke liang amat mencabar mental dan fizikal . Saya tak bawak any windbreaker dan kene jalan malam hujan pula . Sejuk kemain ! Energy pun ada takda . Saya masih full sbb saya makan sorok sorok itu snickers bars. hehe .

Di Peak Liang :D

Kami sampai ke Peak Tumang Batak pukul 1830 gitu . Tak semua ke TB . Ada yang dah injured and stay kat peak liang as our campsite .

Semua beg UL aku je beg gabak ! 


Alhamdulillah . Nothing bad happen to us. Sepanjang perjalanan ada yang nampak ada yang tegur ada yang baru . Pelbagai deria ada !

UL : Ultralight




Sunday, July 26, 2015

swatch

wehooo got new swatch here ehh . watch :D

This one to replace my old g-shock that sick , admit ward .
Due to high cost to replace the main engine of the watch i manage to hold it first .
To get a new engine , it will cost me around RM200 .
Thanks for the memories . I would never forget you .
Its about 5 years with you .




Holiday in HongKong . wuhuuu .

There got 30 percent off for swatch .
So my dad ask us to pick one each of us .
Here the picture of my new swatch .



yuhuuuuuuu ! 

Wednesday, June 17, 2015

Datuk


Gunung Datuk, Rembau 

Treat before puasa haaa ni hehe . This time kali yang ke berapa ke sini pun x sure . Neway memacam bole nampak from up there . Kami bertuah sbb dapat clearsky with clear view at all . Phieww . 



Nah gambar satu je 

Wednesday, June 3, 2015

pangko



27052015

Round Island Pangkor , Perak

Cycling around the island from my lovely home :D

Jarak antara rumah ke Jeti lumut lebuh kurang 8km . So we decide to cycle from home and make aloop on pangkor island . It takes around 30 mins to reach lumut jetty . 

Who are we ? My brother and I . Sorry got no picture of us . 

Cont. 
Ferry here on every 30mins to 45 mins . So plan ur trip wisely . RM10 return . While RM6 return for bring a long bicycle. 

Ada dua jeti boleh turun kat pangko . Satu sungai pinang kecil . Dan satu lagi bebetul kat pekan . So we decide to land on the first one . Pinang kecil . 


Here comes the round island ! Oke roughly we decide to make counter clockwise route seems it will be more dangerous when descending if we choose the clockwise route . 

After all , the journey begins . Bole la kayuh . Penatla jugak . My brother didnt manage to kayuh sampai atas but his choose to MtB ! Mari tolak basikal hahahaha. Bole tahan bukit dia canak dan perlukan long dist yg bole tahan seronoknya . Hehe . 

Then reach Teluk Dalam , and Pangkor Island Jetty . Oke sini ade tempat baru i think . Hutan Simpan Pulau Pangkor or Hutan Lipur something like that la . Tapi mcm dibangunkan oleh company malakoff je banyak sign board dorang . Tempat ni mmg lawo tak tipu punya . Dia mcm untouch beach jugak tapi hm tapi banyak sampah . 

Lalu kami teruskan perjalanan ke teluk nipah . Sebelum sampai ke sana kami disajikan suasana airport . Lapangan terbang. Katsini bukit dia kemain jugak haha . 

Teluk Nipah . Kami bermandi manda seketika sempat jua untuk buat aksi tiruk yg tak berapa menjadi . 

Perjalanan diteruskan ke kota belanda terletak dekat tak dekat jugakla dengan pekan . Phieww 



Siot cite tak habis bila nak sambung pun tak tahu . Hmmm 

Tuesday, May 19, 2015

Towerthon




17052015

Kuala Lumpur International Towerthon 2015
This event agak menarik bagiku dan juga gila . Pasal gila nanti aku cerita kenapa . 



Fakta sikit la yoo . 
410 metre . 2058 steps . Menara Kuala Lumpur . 

Kalau hangpa tak tahu hat mana satu menara kuala lumpur . Meh sini den nak habaq mai . Hangpa pi kl hangpa pi carik bangunan yang tinggi . Ada dua jenis je . Satu yang mcm dua tongkol jagung and satu lagi macam lolipop . Batang je pastu kat atas ade mcm building sikit . Haaa yg ni menara kl okayy ? 



Preparation or this event . 
Aku tak buat sangat pun . Sobsobs . Sedih lahai but im always positive yg aku boleh buat ! Aku just jog around 8 round before main bola pepetang dan mengharapkan fitness aku daki gunung sana sini thats all . Proper training yilekk . 

Fuhh tiba masa untuk event . Excited yaaa amat . Oke aku gerak ngan sahabat bernama naim . Kami dok gado nak decide which is better either sleep first and wake up early baru ke sana or else . Ke sana dulu then tido kat dalam kete or somewhere else . Ni semua disebabkan takut takut terlajak tido and terlepas terus . So we decide go for plan B . Which is pegi sana and sleep there . Around 1am kami sampai disana and park kat atas haha . And now its time to sleep but not for me . 

I cant sleep ! Idky si naim da tido baik je dalam kete . Aku dok cari posisi terbaik untuk ke alam mimpi tapi malang tak kesampaian juga . I only manage to sleep bout 15minutes . Apa gila woii . Lebih kurang pukul 3 . Peserta da start datang dari mana pun tak tahu . Ada datang ngan group ada yg single mingle gamble aje. 

Jam menunjukkan 0445 . Aku bersiap nak lari ten turun bawah ke starting point . Sempat jumpa bro isa and bro hamdan . 

Dorang akan release by group of numer which is 300 peserta per group . So aku group yg ke enam . Siot da lambat da . 

Turn group aku . A2344 . Ni number aku . 3-2-1 . Goo ! Aku tenang just lari manja aje . Berbekalkan tenaga 15mins aku berjaya . From starting point we need to run to the starting of the stairs . Adela dalam 1k kot . Ke kurang gitu lari kt tarmac tu . Kat sini aku buat 5mins sampai ke tangga . 

Tuptup sampai la kat tangga . Kat sini korang akan merasa di dunia lain which is lack of oxygen or something . Bayangkan tempat compact then ramai orang so korang akan gasping for air la haaa gitew .  Aku teruskan melangkah rukun tetangga tu sume ngan gagah . 

Waterpoint ada banyak ! So aku decide selang seli tak waste sangat masa . And keep me hydrate . Time kat tangga ni aku tak minat sangat . Aku laju acewah then doranh block jalan so how aku nak pass thru dorang hmmm . Bila dah half waf tak pun suku kau akan nampak peserta da start lepak tepi kepenatan . Aku chill tenang . And for support . Every countdown how many stairs left . Aku shout kekuat hehe . 



At last i sampai kat TH03 . Oke time ni kire finishing line la . Korang akan dapat medal . Nice la juga medal dia :D i love . After this kau akan dapatla air and pisang then terus ke lif . Tang ni aku tak suka. Too crowded at all . All of them waiting for lift . Dengan bau tiaknya bahu temu bahu . Segel senjata kat ass aku pejadah siaaa . Lewls . 

Sampai dibawah kami sempat bergambar . Aku sangat berpuas hati beb . Next year ill be joining again

kalau takde aral melintang . ✌️✌️✌️



Timing aku 24.57mins . Aku rasa kalau aku dapat tido sedap . 20mins bole capai . And for sure janganla block aku nak lari 😭😭😭

Wednesday, April 29, 2015

dengue

day 8 .

22.04---

Who says it cant repeat by itself ? This my second attempt on these viruses .
Demam kemain wei tak sedap badan tapi oke tapi tak oke tapi oke
Siang kemain oke mcm normal . Malam kemain tak oke mcm tak normal.
Kipas berkelajuan satu diutamakan malah tetap rasa seperti kini Malaysia tidak normal di kala ini . Angin dibuai lain macam . Selimut buat penyedap dakapan kini hilang . Biar setebal konkrit habamu hanya sebesar sehelai kain perca . Dugaan sang pensakit .

Now hari ke lapan . I Survived !

Tiaphari ke hospital mahupun klinik menghulur lengan kiri mahupun kanan bagi memenuhi botol ujikaji . Darahku disedut . Lenganku dicucuk . Lunyai .

Sabanhari . Bacaan Platelet kian menurun . Aku hanya percaya pada Allah . Ini semua dugaan . Anggaplah . Kesemua penyakit ini penghapus dosa dosa kecil kita .

Alhamdulillah . Ya Allah .

Sunday, April 19, 2015

tiempo

its time to replace the old ones .

last two weeks , aus dapat kasut bola baru . 

Nike Tiempo Legend V Black .  

Welcome home babyyyy :D 


Dapatla si aus ni kasut bola yang baru to replace the old ones . So far, such a nice boots to wear along with the oldies leather feel beb . So i can feel the ball like seriously. From now on ill practice to improve my ball controlling, dribbling and for sure shooting . All of these will make sense for me to be a great player . Acewah . 

They said this must be a blackout version but some say not . Whateva it is i just can say the classy soccerboot i ever had . This also as a self reward present for myself .


My last boot was Nike Mercurial Veloce if im not mistaken such a nice boot too . The material is not leather but lightweight ! I bought that boot while in form 4 , at Yik Foong . The shop give me 30 percent discount when he knows that im still student . So on, makes the price of the soccer boot is 230 . i've been used the boots for bout 6 years. So, its to change seems the boots got too old and already koyak rabak beberapa kali ntah hantar kedai hahaha . 


My First First grade boot . 

Nike Tiempo Legend V Black .  


Tuesday, April 7, 2015

liang

lil bit info

4APRIL - 5APRIL 2015
2 days 1 night
Gunung Liang . East . West
1933M (6343 kaki)
Behrang, Perak .
Starting Point . Kampung Sg. Dara
Total distance return 18.8KM

Kali ni trip ke Gunung Liang .
Consist of 3 different group . Total 25 orang semuanya .

Pergerakan dari bangi . i carpool bersama brotha mike . seterusnya ke batu caves pick up bro sah then up up here we go to behrang yoo . It takes around two hours to reach at starting point . tup tap tup tap . Jam 1030 sume dah standby di starting point dan tinggal nak jalan je yoo . Starting point dia jahat sikit mujur rezeki kami dorang bukak kan pagar . heee . luck

Disebabkan dah lama tidak memanjat . Saya lepaskan gian dengan cara lepak duk depan bersama gogo. laju kemain lewls . Starting point ke Lubuk Hantu memakan masa lebih kurang sejam setengah . Lima sungai kene redah and last sekali kat Campsite Lubuk Hantu .

Seterusnya, sementara rehat tunggu yang lain di belakang . Kami leklekluuu . Last man sampai je kami terus shoot ke campsite seterusnya . campsite 7E . Memakan 3 jam masa perjalanan . Pace biasa biasa . Sharp 1530 kami sampai di7E . dengan keadaan ini lewat sudah nak tunggu yang lain tiba dan shoot puncak . Kemungkinan besar kami akan OT . So , dengan kepenatan ini decide naik peak esok paginya . Trek bole dikatakan jahat dimana kalau ingin dibayangkan seperti dari lolo ke pacat or onwards la . naik dan naik tiada diskaunnnnnn ,

Pasang Fly , setup ape yang patut . dan teruskan malam :D Amat beruntung trip ngan Bro Arep ni . He will cook for us . But mcm biasala berat sama dipikul makan kenyang diperut . Menu malam tu . Nanti kat bawah sata cerita pasal menu . Bubur cha cha for our hi tea session .

Campsite 7E ade water point but kene turun sikit around 1.2332423 mins gak ah . Nak naik balik mampuih tinggi haha . Dimalam hari lepas dinner kiteorang . Nasi putih bersama ayam masak kicap dan tomyam . Kami main game mafia . Game yang agak psycho . Tup tup tido la kami after game ni.

2ND DAY

Bangkit seawal lima . End up gerak pukul 6 right after subuh prayer . Perjalanan ke puncak mengambil masa 1jam 45 minit . Pace biasa biasaa . Alhamdulillah berpeluang tengok view yang lawa and idk why langit haritu sangat lawa . The colours and all that . Beirut yang senget menjadi trademark liang itu  dipanggil west summit meanwhile kalau jalan kedepan sikit dalam 7 mins tu adalah east summit .  Aktiviti pergambaran dilakukan lalu kami turun kembali ke campsite 7E .


With Kavin and Wan 


Tiba di 7E kami breakfast menu kalini kuetiau goreng nyummeh . Sengaja tak dibuat pedas kerana takut ade perut yg tak bole menerimanya lalu saya perah sedikit limau untuk menambah rasa hehe .
Saya seperti biasa akan turun lambat means pace saya amatlah perlahan ketika menuruni gunung . Faktor menjaga lutut serta nak train kasi lagi kuat mental . so lekklek . acah nak jadi sweep kendian ah .

with Bro Fazi , Sis Lynn, Myra dan juga Sis Amy 

It takes around 2 hours to arrive at Lubuk Hantu . WE got our lunch here . Theres a lot of bees . Rimas woiii . Bees ni suka bau peluh kita so dia akan kerumun kita mcm orang asing . ye teramat
asing . Nasi kismis , ayam kari dan sambal bendi berserta air barli untuk lunch kalini . sodap sodap hehe .

Our Curry for Lunch 


Hari kian gelap gerimis suda . Cecepat kami pack up dan trun dari campsite ke starting point . masa diambil seperti masa perjalanan pergi . iaitu 1jam lebih . sebab trek dari lubuk hantu ke starting point lebih kurang je tak steep or what , Kami jalan dalam keadaan hujan hujan manja . Alhamdulillah . trip kalini . pacat tiada . hanya satu yang masuk didalam kasut . Tak musim kot .


Alhamdulillah . kesemuanya selamat lalu kami ke kereta dan ke Masjid berdekatan untuk menunaikan yang wajib serta membersihkan badan . wuuuu dah wangi . Sebelum kami bersurai ke rumah masing masing . Kami sempat pekena pau feymes tanjung malim . which is . kedai makan yik mun . pau actually . dapdap . mee kari dia bole tahan padu . but its lil bit pricey i think . but everythings is nice .

Last but not least . This was an awesome trip . Wish a best of luck to KRCIMB for route to ABC on this May . Goodluck brotha sista .

Thanks semua yang terlibat dalam menjayakan XPDC ni . Thanks again .

Ihsan Comel . FIRDAUS. KAHKAHKAH .




Tuesday, March 31, 2015

repent


repent 

Sunday, March 15, 2015

belon

13 MAC 2015

7th Putrajaya International Hot Air Balloon


At last , this time i managed to go for this wonderful event . Kali ke 7 baru dapat pi nengok . Almaklumlah udah dekat dengan tempat belajar . hee

Aus memang sengaja pi hari jumaat disebabkan nak lari dari kesesakan pada hari weekend yang mendatang . So terlepaslah dari dugaan yang jem teramat sangat  tu .

BEST weiii . tengok hot air balloons . Mesti tertanya tanya . apebendela yang best beno tu . well . Have u tried it before ? if u say no. why do you say tu tak best ni tak best ? do watch and feel first okay ?

Banyaklah jugak belon belon tu semua . nak kira pun sampai malas haha .




Got a lot of balloons . This one have unique shape :D 


Time ni kat monumen alaf baru . 

Thursday, February 12, 2015

Jumpstreet


7 FEB 2015 , dengan tak semena mena nya kami ke Jumpstreet Asia ala kat PJ tu . hehe . Menarik ke tak ? we'll see how it goes yaa  .




First of all , korang kene call sana dulu tauu nak tahu ade slot kosong ke tak . Sebabnyaa if let say memang peak kepe memang penuh so kene tunggu untuk jam yang seterusnya . Kat sini dia pakai jam means every one hour memang akan tuka orang lain pulak . Dah kau bayar sejam je puii nak main lelama pulak . Act memula dulu aus ingat mcam kat ice skating je kan ? means bayar sekai main sampai lebam sampai nak tutup HAHA .

Sini main ikut hour , then korang kene beli socks dia . Ada getah tau socks dia so akan grip ngan surface trampoline tu nanti . Socks ni beli sekali je let say korang nak main lagi after this , bawak je socks yang lama tu then pakai . Takyah beli baru da . Still valid :D



Cari referee nama tasya :D  dia best !

Oke habis , cite pasal book timing tu . Macam kiteorang tak nice sangat timing dia sebab time kiteorang masuk tu bole pulak ade international school punya event so pape pun kene dahulukan diorang dan ade kat satu court tu memang ade khas tempat untuk diorang je . sosad there .

Kat sini banyak type of gelanggang yang korang bole try , exp high performance ade dodgeball pun ado . Kalau korang mcm reramai nak main flip tu macam dah mainstream sangat korang bole la try for this dodgeball . Form a team then lets warrrr ! HAHA . who ever got hit . yourreee out ! .

gelaksakan semua :D 

First impression memang i can do that , yeah that flip too . front flip, back flip tho all those sommersalt . But at the end bila kau da pegi and u try for your best and you dont succeed , time tu kau rase betapa noob nya aku .

So moral of the story , korang youtube la dulu how to jump kat trampoline ni oke ? nampak mudah and tak susah pun act kalau nak flip bagai tu je yang tak reti .

Last tips , korang kalau pegi reramai kepe, bawak la bekal air ke makan makan sikit acah snack tu . Sana air tin 100plus tu 4 ringgit . memang tak mahal mane tapi kalau dah bawak adik sedara mak dara bagai tu semua tak ke kopak haha .


*ewah 

Sunday, February 1, 2015

ummah

I got an email from admin i think all bout this Ummah Talk . My first impression was nice shot babe . . On that time i already freee from any assignment test quiz and for sure it is happen before final . After all , i decide to go for this Ummah Talk . 



Pergh semangat bai . Pi majlis ilmu good good :D 

On the day . The walking distance from my hostel to Masjid was not so far but bolela jauh lajugak act around 10 mins ? 

Coz of wrong info on the email , i reached Masjid bout 30 mins late . I tot this talk starts on 8.45 but im wrong . damn ! wrong info already . 

After all , i came to Masjid and sit , hear all the talk being given . Such a nice talk from PU Rahmat . He makes us to open our mind and realised that we are just nobody in this world. We are some between each other . The different is on how are the effort toward Allah and for sure to go to the Syurga / Paradise . Syurga Firdausi . 

PU ? PU stands for Pencetus Ummah . His one of this reality programme contestant . Im not pretty sure that his go through to the final or not . Whateva it is . the talk was so beneficially for me . A lot of input . 

Moh mencari ILMU ! 


Tuesday, January 27, 2015

exam

wuhoooooooo .


exam are just around the corner . This compliment with pressure of a lot of project that need to be done , assignment and quiz. Argh .

For sure theres a lot of different when u study for diploma and degree . Yeahhhh ! So lets meet the spirit come with full of strength and effort to excel for this coming exam :D

Target for this sem . not much that i think . I think i just manage to get 3 pointer not for dean . Whateva it is ill just work for it ! to got dean and for sure at least 3 pointer .

Its hard for me to study here , idk why . Maybe the pressure from the surroundings environment .With no rest at all . Such an exhausted semester ever !

Im freshie here . Hopefully for more better plan and so on for coming semester :D

Lets move on !

Sunday, January 25, 2015

Maloi

Gua Batu Maloi :D

17-18 JAN 2014
KAREN Event :D
Kelab Kembara Uniten

First time join with this club . Such a nice and friendly commitee .

For this caves it takes around 3 to 4 hours . It depends on how fit are we and for sure how long we want to play with those cold water . Air Terjun .

This Maloi had their own history that name after a boy . Maloi .


The location for this cave is near Johol , Negeri Sembilan . It takes around 2 hours from uniten with moderate traffic :D 



 Naim and bidadari KAREN 


One of the best spot there :D 

Such a challenging trip :D Thanks guys . 
for sure nice trip , new friends :D 









Friday, January 16, 2015

again

again again again . 




Weight gain and make it loss. Eat a lot of stuff then weight gain again . After all i do repeat . HAHA . So what ?

Alhamdulillah, So far i really do my own diet.  IDK im using on atkins or detox diet plans.  Im simply just drink a tumbler of greentea without sugar everyday . Thats all .

For sure , do watch what you eat too . im changing to less oil , less sugar, less salt, less fat . to make it to zero its almost impossible .

With those dies and dicipline for sure. Now i lost around 10 kilos within a month . thanks ALLAH :D

Any other physical or workout ?
Im just change my bus to just walk away to class , change from using lift to stairs and thats all . The weekends ill full fill all of it to make it no hangout session that surely make me eat a lot if luxurious food .

So i made it !

Thursday, January 15, 2015

Gerak



We need to move on ! or else no one will move for you . This inspirational quotes for myself .

Take note ! No one will move you until you move yourself . Do move at least a step then you will proceed for the next step until you reach what you want to achived .

On half to imrove my english ill update my blog in English mostly in sha allah . Amin .

Lets make this blog live again ! like before . Pedulikan broken english and feel free to let me know if there are any mistakes or else.

Thanks, Enjoy !

Live your Life :D Do buy experience :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...