Friday, October 10, 2014

solo touring PD-PERAK


Berikut merupakan hasil video dari perjalanan saya :D 



quotes dari kawan . stranger . pakwe . makwe . teman sekelas . teman secarpool . teman sepermainan . ahhh semua sekali la .


  • rajin hang ni ! 'atok cendol'
  • kau mmg gilo la wei ! 'membe' 
  • wa mmg respek lu bro  dari PD tu 'bang din'



Thursday, July 3, 2014

bintang

awak . 
awak janji nak temukan saya dengan bintang . 
bintang yang benar sifat nya .
bukan fake mahupun immitation .
awak tak tipu kan ?

re-awak . 
sebenarnya saya suda simpan bintang untuk awak . 
bintang ini ada teman baru 
bulan sabit dan juga kapal angkasa 
saya benar jauh sekali fake 

awak . 
bilakah masa sesuai untuk saya ditemukan 

re-awak .
tunggu gaji .
akan kukotakan janjimu

awak . 
seronok sangat . 

re-awak . 
tutup mata dan mohon terkejut . 
ada penampakan bintang ?

awak 
takda . hanya bayangan 

re-awak 
yela sebab awak tutup mata .

awak 
oke saya bukak . 
terima kasih awak .
Honey Stars with HL Milk ini 
sangat menkejutkan saya 



Saturday, April 26, 2014

Angsi

Ang ang ang ang ang . Haha kau ingat angsa ke ? Hahaha . Oke this time trip ke gunung angsi , ulu bendul , kuala pilah . So far trip mcm biasa . Best woookkkkk . 

Kami bertolak dari pd sebelum malam n sampai kat ulu bendul tu around 1930 . So kami solat la maghrib dulu kat bawah tu . Sementara tunggu yg lain kami teramatlah pisang . Aiyo . After isya kami teruskan perjalanan ke campsite lah sangat tu 



Kenapa cakap camtu ? Sebab kami tuido kat wakaf je malas nak pasang khemah bagai padehal ade je hehe . 
So lepak kat wakaf masak masak makan makan perghhh :D 


Keesokkan harinnya kami naik ke puncak gunung angsi . Pergerakan jam 0900 . Fuhhh bole katekan kami lahu gak la kot ntah le . Sampai peak around . 1100 . Fuhh pancit penat sume ade . Summary this track is mentally haha . But so far oke jee . Push to your limit kay ? 


Reach the top kami jumpe ngan dato khalid yunus , ketua kembara malaysia , umur 60 sumthing bu tenang je naik . Walawei . Amatlah sporting dan share exp beliau . Thank thanks :D 



After that, kami buka bekalan dalam pack masak meggie n apo yg ado fuhh layan doe . Sume kat peak usha kami . Dan kami hanya angkat kening aje hehe . Pergerakan turun mcm biasa . Nak kata laju tak laju but pukul 1400 dah sampai bawah . Overall puashati . Kami mandi bersiap dan makan semua then pulang :D 



Friday, April 18, 2014

Climbathon


Climbathon ? Yezzza this time bukan marathon but its climbathon . Different with marathon . Marathon we just run on flat road surface but climbathon we climb up the hill and down . Yess for sure tirig kau kau kau punyo haha . 



Nak start dari cemane bole terjebak . Membe baru main ajak je . Mane dye tahu background aku runner ntahle . So aku pun main sahut cabaran and for sure sume dalam gambar kawan baru . Tak pernah kenal even sorang pun . Biasa la aus kan ? Memang bedal ajo haha . 

Register lah namo den . Pergerakan sebenarnya gunung datuk pun tak penah naik tau . Sampai je kat sana . Tetahu kene lari bout 15km jugak wo pegi balik . Aku mcm erghhhh . Ingat santai haha . Kami camping kat sana . Bawak khemah siap , ang esok pagi bangun siap untuk lari . Gamba kat atas tu gamba kami. Sorang lagi speeder tukang amik gambau :D       
 


Time larian tu , macam macam gaya ade . Ade yg relax , aku kire hebat gak sbb ade mamat gopro follow aku je amek gambau . Hensem sangat kut maybe la hahahaha . After all aku penat jugak and berjaya sampai around 2 jam setengah gak dengan condition mcm tu punyo trek . Bole tahan jahat dye . Aiyoooo . Sesampai je finised line aku terus sujud syukur selamat ngan hundred plus bebotol botol aku bedal hahaha . 



Tapi mmg lain mcam pegi dye . Ngan flat road . Tak sangka eooo . Dalam group kami , aku dapatla numb dua . Terkojut deme nie haha . Aku main bedal je takde kuat mane pun ektelli . Habis je kami rehat makan lunch . Lucky draw takdapek . Gegirl sorang tu dapat tapi mane hilang after lari terus masuk khemah sayanggg sekalii :( beg berharga 4rat sape nak bagi weiii . 



Afiq tuan punyo carpool bawak kete kami tido . N sempat singgah cendol titanic . Yezzza . Layan wooo . Hehe . Thanks sumee :D 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...