Saturday, July 21, 2012

ramadhan


dengan ini saya mengisytiharkan esok. jeng jeng jeng.  esokkkkkkk. rayeee. blufffff tv terpadam dan tertera maaf kesilapan teknikal . seronok wwehhhhh , bhaha lima saat kemudian, buka semula, harap maaf kesilapan bla bla. mengumumkan bahawasanya jatuh pada sekian haribulan esok puasa , haaa, time cenggini aku tawu semua memasing tarik muke, bhaha . betul tak ?

ape la korang nie, sepatutnye korang menyambut bulan ramadan itu sendiri dengan sebaik baiknye, okiee ? kesempatan ini nak cr sikit la masa zaman pkai short , i mean bebudak dulu .  baru nak belajar puasa la kan ,     duduk pun tak reti nak diam time tuuu , fuhh lasak dye, kalah macha yg gelap tuu berlari kehulu kehilir , time puase niehhh ,


suddenly jeng jeng, minyak habes penat , ohhh, ngeluh keseorangan , fuhhh , asal tekak nie kering sangat haa ? ahh patut la panas rupenye, dugaaan , *chewahh pramlee gitu , balek la rumah rehat bawah kipas , bukak baju tengok peluh maen waterslide kat badan nie, telan air liur sekali lagi, hurmm . kemarau ke ape yea ? haaaa, idea datang idea datang.biasele zaman bebudak ade aje nak dibuatnye , taim nie baru pukul doblas, tu la sape suruh gatai maen , 

pikir balek kalau kemarau orang mintak ape ? hurmm , hujan la kan atau banjir . haaa, banjir ? idea baek tuuu , pegi la dapur, kat sinki tuu , carik cawan, oppps . puase la , mane bole makan atau minum bisikan malaikat disitu , hee . ehh takla kite nak kumur jea mcm banjir nak kasi basah sikit bukan tean pun cewah , then berkumur la disitu dan buang semua sekali bjak tak ? heee, tak habis lagi , 

ttbe da rase lembab takde kering dalam mulut, so aman dunia, ehhh . ade baki la pulak dalam mulut nie, kang nak buang rase rugi air liur kut, he he he , telan e sampai kering  , pastu ngadu balek asal kemarau , BHAHA . so aku pun repeat la insiden kemarau dapat air tu berulan kali . sampai perut besau , aumm . AMAN.  sekian , 



the next one, ramadan datang every year rite ? so why not , you improve yourself sikit sikit, amacam ? tak susah rite ? so for this yea, iolss na uolls, cube buat satu kebaikan secara istiqamah . amacam ? nice tak ? hurmm, for me yang paling mudah adalah sedeqah , yup. bahawasanya, sedekah itu amalan mulia , dimana darjat pahala dibulan ramadan ini diangkat tinggi , 


alahh , apela sangat, every jumaat, bawakla singgit masuk tabung surau . perbuatan yang baik dibalas dengan baik. nanti mane la tawu kan , sampai umah . time berbuka, papa pulak ajak pegi kenny makan, wow wow. durian runtuh tuu , HEE . 

Thursday, July 19, 2012

handphone



lately, pergh gorverm let budak sekolah bawak phone, puihh gilo ahh ,
jeles ? ohh , tidak sama sekali.  juz nak bangkitkan ape fungsi bawak fon pegi sekola ?
is it untuk senangkan student text or whats dari app cikgu ade kelas ke tak ? tanye cikgu kat mana ? amek gamba buntut cikgu dari belakang / haish , even dulu ade la time sekola asrama ura ura bole bawak tapi kat hostel jea , tu pun tak dibenarkan . suddenly bole bawak masuk kelas lagi .

act, banyak prob akan timbul , the first thing pasti kehilangan,  betul tak ? dapat pulak sekarang nie , paling koman pun, ipong 3gs, rite ? fuhh, grand grand, HAHA. untuk pencurikk la kan ,let say missing even kene curik or what so ever, sape salah ? is it skola ? hurmm, pikior pikior kan la ,

cikgu aja laen, kite aja lain dalam fon , haish . lagi satu masalah , dulu ade majalah bwah meje pun, papan putih kat depan tak laku apekan dijenguk , nie apekan lagi kalau fon, maunyee toleh belakang terus, hurmm . problem la rasenye, ikutla , mane yg suke suke hh , hurnmm , thatsalll ,

Wednesday, July 18, 2012

tree

pokok , in malaysia language. nowadays, it is very important to have pokok in our world especially in our homes. pokok can make our world greener, nice one. i like, instead of that. make our world colder than now. ohhh , broken english, haish . so wanna plant trees with ur laptop ? so just click on mmy blog is carbon neutrel and do the procedure, then they willl plan a trees for you in plumas. thank you

Thursday, July 12, 2012

buku

korang penah dengar tak pasal lejen press ? tak penah ? even sekali pun ? this for the first time ? ohh, tak pelaa anda untung anda tawunye sekarang :) yuppp , ape ? tertanya tanye ?

ilekk ahh, baru nak start citerlaa. act lejen press nie satu syarikat jual buku yg mmg lejen, n mmg kene ngan jiwa remaja. bukan nak sembang la kan , even da bace satu buku, terus nak baca buku yg laen, it feel like ganja. HAHA. mcm pena rase je, sumtime rase sangap bile tak bace.

fer those who loves to read books . u should try , its awesoe bebeh . the first book u should try is Awek Chuck Taylor tha, go for Sperma Cinta, pergh. lots of funny moment plus romantic, chewah . sebenarnye semua buku best ! wooo, mcam jusoh turbo . pergh . korang try la yeee .

an information ? not clear ? ask me, okie .

just click here www.lejenpress.com

bole dapat semua info okie:)

Tuesday, July 10, 2012

miss

yeahh ! finally im home, after about a month in kem, with no outing and all that . pergh, rase dye, even denga english song from bilik senjata punye radio, rase nak kuar kem and get my ipod tu membuak buak mehh , i think thats called RINDU, am i meant it ? HAHA, for the first time , im feel like this , sucked, i tot la if gf rindu bf dye, mcm nak gile sekali , haha so now i meant it. thas all , for this time,

 #nowplaying somebody that i used to know
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...