Saturday, July 21, 2012

ramadhan


dengan ini saya mengisytiharkan esok. jeng jeng jeng.  esokkkkkkk. rayeee. blufffff tv terpadam dan tertera maaf kesilapan teknikal . seronok wwehhhhh , bhaha lima saat kemudian, buka semula, harap maaf kesilapan bla bla. mengumumkan bahawasanya jatuh pada sekian haribulan esok puasa , haaa, time cenggini aku tawu semua memasing tarik muke, bhaha . betul tak ?

ape la korang nie, sepatutnye korang menyambut bulan ramadan itu sendiri dengan sebaik baiknye, okiee ? kesempatan ini nak cr sikit la masa zaman pkai short , i mean bebudak dulu .  baru nak belajar puasa la kan ,     duduk pun tak reti nak diam time tuuu , fuhh lasak dye, kalah macha yg gelap tuu berlari kehulu kehilir , time puase niehhh ,


suddenly jeng jeng, minyak habes penat , ohhh, ngeluh keseorangan , fuhhh , asal tekak nie kering sangat haa ? ahh patut la panas rupenye, dugaaan , *chewahh pramlee gitu , balek la rumah rehat bawah kipas , bukak baju tengok peluh maen waterslide kat badan nie, telan air liur sekali lagi, hurmm . kemarau ke ape yea ? haaaa, idea datang idea datang.biasele zaman bebudak ade aje nak dibuatnye , taim nie baru pukul doblas, tu la sape suruh gatai maen , 

pikir balek kalau kemarau orang mintak ape ? hurmm , hujan la kan atau banjir . haaa, banjir ? idea baek tuuu , pegi la dapur, kat sinki tuu , carik cawan, oppps . puase la , mane bole makan atau minum bisikan malaikat disitu , hee . ehh takla kite nak kumur jea mcm banjir nak kasi basah sikit bukan tean pun cewah , then berkumur la disitu dan buang semua sekali bjak tak ? heee, tak habis lagi , 

ttbe da rase lembab takde kering dalam mulut, so aman dunia, ehhh . ade baki la pulak dalam mulut nie, kang nak buang rase rugi air liur kut, he he he , telan e sampai kering  , pastu ngadu balek asal kemarau , BHAHA . so aku pun repeat la insiden kemarau dapat air tu berulan kali . sampai perut besau , aumm . AMAN.  sekian , 



the next one, ramadan datang every year rite ? so why not , you improve yourself sikit sikit, amacam ? tak susah rite ? so for this yea, iolss na uolls, cube buat satu kebaikan secara istiqamah . amacam ? nice tak ? hurmm, for me yang paling mudah adalah sedeqah , yup. bahawasanya, sedekah itu amalan mulia , dimana darjat pahala dibulan ramadan ini diangkat tinggi , 


alahh , apela sangat, every jumaat, bawakla singgit masuk tabung surau . perbuatan yang baik dibalas dengan baik. nanti mane la tawu kan , sampai umah . time berbuka, papa pulak ajak pegi kenny makan, wow wow. durian runtuh tuu , HEE . 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...