Sunday, December 8, 2013

tuju selipar

hai korang.  penah dengar tuju selipa ? menuju destinasi menggunakan selipa ? ohh mungkin salah tekaan anda tu semua . bagi sapa yang tak pernah main , main main dengan saya . saya baru lepas kan skill hebat semalam di pantai PD. hee .

acronym : baling selipa, baling sampai mampus .
Peralatan yang diperlukan ?

Simple sahaja, just selipar korang tu yg comel berlubang bagai. lagi berat lagi bagus . padu peginya , dulub kalau dapat selipa tat sing tu , pergh balik rumah merah badan woo :D

Team yang sehebat mungkin , tidak pada kaki yang pandai berlari saja. tapi pada otak yang membina bagi menjadi jurutera untuk menaikkan tiang tiga selipar itu .

satu lagi, semangat yang kental . dan tidak mudah untuk mengalah , kerana kepuasan menunggu anda selepas orang yg ditarget kene . heh .



Arahan game,

Team A sbg contoh memulakan permainan , diperlukan untuk membaling selipar kepada rumah . (selipar yg didirikan seperti pada gambar ) mempunyai 3 kali balingan pada setiap peserta dan tidak dilupakan jarak antara rumah dan balingan lebih kurang 10 tapak kaki busuk anda itu .

Sesudah rumah berjaya dijatuhkan , team A kene lari dan curi masa untuk buat balik rumah tersebut. team b akan pas seliapr untuk di taget. ingat tidak boleh pegang selipa sambil berlari . markah akan dikira selepas rumah berjaya disiapkan dan team A akan teruskan perjalanan . thats all .

and semalam first time main game ni ade ketua. ketua mati sume mati . erghh !

Sunday, November 24, 2013

kayuh lecak


haha. kayuh lecak . post kalini. ini mengaitkan gua sebagai admin belog ini tentang sukan lasak basikal mtb.
bukanlah nak sembang kuat atau hebat. tapi wa masuk itu silver ride kat bagan dato. nak dipendekkan cite, da lama lah si aus nie tak turun kayuh, sekali kayuh tudia bakhang. jauh ke main bohh. 42km fuhh. tapi sume happen orait je tadehal . alhamdulilah .



tudia screenshot sikit hehe / 

Saturday, October 12, 2013

The Croods


tengok gambar atas tu . bahagia bukan ? seronok ajee. 
punchline kat sini last week makan kat restoran terapung. 

makan lah makan pastu. ade pulak satu family nie happening je. then then ade sorang adek nie. sebijik mcam aeep dalam the croods nie. watak dye sume. sies sembang. rasenya lebih kurang 3 tahun kut umur dye. tapi gagah perkasa woii gurl nie. rambut krinting hitam manis. the moment she got herself a children chair tu mcam wahh sangat. haha. berdikari. event tarik sampai ke meja then naik sendiri kagum aku. selera dye jangan cakaplah.  satu mee kicap satu lagi nasi goreng ape ntah. hebat je. 

at last habis jugak citer the croods nie. haritu tengok separuh jea time atas kapal terbang malindo. 

Wednesday, October 9, 2013

konek

konek instead of connect ? standard ahh tu typical malay lah konon. nah just nak letak dinasour comel nie . sekian .lalala



dah macam agumon dah aku nengok binatang nie

Friday, September 27, 2013

stalker

part time stalker ? haha . nak perasan sikit ahh . aku rase mcam ade secret admire jea. hehe . tengok gambar bawah nie. then conclude ourself. those are in a week punye stats. thats mean from now on . ill always update you dear bloggie :D K gedik sekian . 

Just satu jea pageviewers lately. tak macam zaman kegemilangan dulu . zaman mespes sekola bagai :D have funn :D

Saturday, June 22, 2013

Lemak

Lemaks . Instead lemak . Tak ke nampak macam rare sikit hehe . Lemak nie ikut orang laa . Setengah orang suka . Setengah orang tak suka. Kita boleh tengok melalui saiz badan dan berapa umur lemak tersebut. Agak yang besar tuu . Selalunya . Jenis yang sayang lemak stok nak bela lemak lelama . Maybe dye terasa hebat jika dapat mengkoleksikan lemak mereka . Wahhh hebat bukan ? Bagi yang kukeding pulak . Lemak umpama membencikan mereka . Kasihan bukan ? Lemak sikit pun taknak melekat . Ohhkasihan . Sometimes they wish for vice versa even sistem barter . Kan best kalau mcam tu .yg besar boleh transfer lemak kasi yg kekeding tu . Then sume orang kat dunia nie balanced . Whoaaaa how wonderfull the world . So takde la orang yg depressed pasal badan . Asek usha cermin. Asek timbang badan . Sampai habes bateri pun tak turun turun berat.  Haha . Better korang pegi baya doplosen bole cuba nasib sekali haha .

Those are fats molecule . Ouch . Menakutkan . 

Sunday, June 9, 2013

Girlfriend

Someone ask me . How . What . Is girlfriend for you seems you single ?  Answer is ? Jengjengjeng . As usual aus like to keep it simple . So, girlfriend is a friend which is willing to go through alon all the obstacles together . Thats all for me . So nowadays ? Where are your gf ? Every girl is my friend so their is my girlfriend . Kfine . Mcm teruk jeee . 

Wednesday, May 22, 2013

patrick

Spongebob square pants . Kawan baik patrick yang warna pink tu . Sanat annoying dan menyampah bila ditengok kembali . Bukan nak sembang ape lahkan . Patrick kawan yang setia even teruk dari segi rupa mahupun perangai 

Kan seronok kalau ade kawan yang setia . Kalau annoy ? Kite boleh ajar kasi baek . Kalau mentampah bungius aje dalam tong . Biarkan disemadi bersama . Kawan . Kawan . Kawan . 

          K teka siapa dalam gambar . 

Sunday, May 19, 2013

rekrut

kiri kanan kiri 
kiri kanan kiri 
kiri belok
kanan belok . 



bebenda kat atas nie da masak la bagi den . den pun ashkar juga . yuppp. askar wataniah . saya MUHAMMAD FIRDAUS BIN MAT ISA  bernombor 6230104 dari BN1 REJIMEN 508 .  fuhhh muke ketat gitu . askar tak askar tak ? HAHA.

saya askar sukarela. so ? 


Saturday, May 18, 2013

money

money money money. bhaha. the song that wahabs sings always. yess always. haha . ektualli. baru lepas habes baca buku. WTF? yehhh its call WTF books. you know why ? he mange ta get 23 properties by 30 . its mean 23 props by age 30. something to impossible. yeah by read those books. its seems to easy. HAHA.  yeke ? buat tengok . hurmrmmm . thats alll .


vooooooooooooooooom. vooooooooooom voooooooooooooom . let me do some noise again .  voooooooooom voooooooooooom vooooooooooom. done. switch off the electrical appliances. done vacuuming. you'll be polish dear bloggie :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...