Thursday, February 12, 2015

Jumpstreet


7 FEB 2015 , dengan tak semena mena nya kami ke Jumpstreet Asia ala kat PJ tu . hehe . Menarik ke tak ? we'll see how it goes yaa  .




First of all , korang kene call sana dulu tauu nak tahu ade slot kosong ke tak . Sebabnyaa if let say memang peak kepe memang penuh so kene tunggu untuk jam yang seterusnya . Kat sini dia pakai jam means every one hour memang akan tuka orang lain pulak . Dah kau bayar sejam je puii nak main lelama pulak . Act memula dulu aus ingat mcam kat ice skating je kan ? means bayar sekai main sampai lebam sampai nak tutup HAHA .

Sini main ikut hour , then korang kene beli socks dia . Ada getah tau socks dia so akan grip ngan surface trampoline tu nanti . Socks ni beli sekali je let say korang nak main lagi after this , bawak je socks yang lama tu then pakai . Takyah beli baru da . Still valid :D



Cari referee nama tasya :D  dia best !

Oke habis , cite pasal book timing tu . Macam kiteorang tak nice sangat timing dia sebab time kiteorang masuk tu bole pulak ade international school punya event so pape pun kene dahulukan diorang dan ade kat satu court tu memang ade khas tempat untuk diorang je . sosad there .

Kat sini banyak type of gelanggang yang korang bole try , exp high performance ade dodgeball pun ado . Kalau korang mcm reramai nak main flip tu macam dah mainstream sangat korang bole la try for this dodgeball . Form a team then lets warrrr ! HAHA . who ever got hit . yourreee out ! .

gelaksakan semua :D 

First impression memang i can do that , yeah that flip too . front flip, back flip tho all those sommersalt . But at the end bila kau da pegi and u try for your best and you dont succeed , time tu kau rase betapa noob nya aku .

So moral of the story , korang youtube la dulu how to jump kat trampoline ni oke ? nampak mudah and tak susah pun act kalau nak flip bagai tu je yang tak reti .

Last tips , korang kalau pegi reramai kepe, bawak la bekal air ke makan makan sikit acah snack tu . Sana air tin 100plus tu 4 ringgit . memang tak mahal mane tapi kalau dah bawak adik sedara mak dara bagai tu semua tak ke kopak haha .


*ewah 

Sunday, February 1, 2015

ummah

I got an email from admin i think all bout this Ummah Talk . My first impression was nice shot babe . . On that time i already freee from any assignment test quiz and for sure it is happen before final . After all , i decide to go for this Ummah Talk . 



Pergh semangat bai . Pi majlis ilmu good good :D 

On the day . The walking distance from my hostel to Masjid was not so far but bolela jauh lajugak act around 10 mins ? 

Coz of wrong info on the email , i reached Masjid bout 30 mins late . I tot this talk starts on 8.45 but im wrong . damn ! wrong info already . 

After all , i came to Masjid and sit , hear all the talk being given . Such a nice talk from PU Rahmat . He makes us to open our mind and realised that we are just nobody in this world. We are some between each other . The different is on how are the effort toward Allah and for sure to go to the Syurga / Paradise . Syurga Firdausi . 

PU ? PU stands for Pencetus Ummah . His one of this reality programme contestant . Im not pretty sure that his go through to the final or not . Whateva it is . the talk was so beneficially for me . A lot of input . 

Moh mencari ILMU ! 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...