Wednesday, April 29, 2015

dengue

day 8 .

22.04---

Who says it cant repeat by itself ? This my second attempt on these viruses .
Demam kemain wei tak sedap badan tapi oke tapi tak oke tapi oke
Siang kemain oke mcm normal . Malam kemain tak oke mcm tak normal.
Kipas berkelajuan satu diutamakan malah tetap rasa seperti kini Malaysia tidak normal di kala ini . Angin dibuai lain macam . Selimut buat penyedap dakapan kini hilang . Biar setebal konkrit habamu hanya sebesar sehelai kain perca . Dugaan sang pensakit .

Now hari ke lapan . I Survived !

Tiaphari ke hospital mahupun klinik menghulur lengan kiri mahupun kanan bagi memenuhi botol ujikaji . Darahku disedut . Lenganku dicucuk . Lunyai .

Sabanhari . Bacaan Platelet kian menurun . Aku hanya percaya pada Allah . Ini semua dugaan . Anggaplah . Kesemua penyakit ini penghapus dosa dosa kecil kita .

Alhamdulillah . Ya Allah .

Sunday, April 19, 2015

tiempo

its time to replace the old ones .

last two weeks , aus dapat kasut bola baru . 

Nike Tiempo Legend V Black .  

Welcome home babyyyy :D 


Dapatla si aus ni kasut bola yang baru to replace the old ones . So far, such a nice boots to wear along with the oldies leather feel beb . So i can feel the ball like seriously. From now on ill practice to improve my ball controlling, dribbling and for sure shooting . All of these will make sense for me to be a great player . Acewah . 

They said this must be a blackout version but some say not . Whateva it is i just can say the classy soccerboot i ever had . This also as a self reward present for myself .


My last boot was Nike Mercurial Veloce if im not mistaken such a nice boot too . The material is not leather but lightweight ! I bought that boot while in form 4 , at Yik Foong . The shop give me 30 percent discount when he knows that im still student . So on, makes the price of the soccer boot is 230 . i've been used the boots for bout 6 years. So, its to change seems the boots got too old and already koyak rabak beberapa kali ntah hantar kedai hahaha . 


My First First grade boot . 

Nike Tiempo Legend V Black .  


Tuesday, April 7, 2015

liang

lil bit info

4APRIL - 5APRIL 2015
2 days 1 night
Gunung Liang . East . West
1933M (6343 kaki)
Behrang, Perak .
Starting Point . Kampung Sg. Dara
Total distance return 18.8KM

Kali ni trip ke Gunung Liang .
Consist of 3 different group . Total 25 orang semuanya .

Pergerakan dari bangi . i carpool bersama brotha mike . seterusnya ke batu caves pick up bro sah then up up here we go to behrang yoo . It takes around two hours to reach at starting point . tup tap tup tap . Jam 1030 sume dah standby di starting point dan tinggal nak jalan je yoo . Starting point dia jahat sikit mujur rezeki kami dorang bukak kan pagar . heee . luck

Disebabkan dah lama tidak memanjat . Saya lepaskan gian dengan cara lepak duk depan bersama gogo. laju kemain lewls . Starting point ke Lubuk Hantu memakan masa lebih kurang sejam setengah . Lima sungai kene redah and last sekali kat Campsite Lubuk Hantu .

Seterusnya, sementara rehat tunggu yang lain di belakang . Kami leklekluuu . Last man sampai je kami terus shoot ke campsite seterusnya . campsite 7E . Memakan 3 jam masa perjalanan . Pace biasa biasa . Sharp 1530 kami sampai di7E . dengan keadaan ini lewat sudah nak tunggu yang lain tiba dan shoot puncak . Kemungkinan besar kami akan OT . So , dengan kepenatan ini decide naik peak esok paginya . Trek bole dikatakan jahat dimana kalau ingin dibayangkan seperti dari lolo ke pacat or onwards la . naik dan naik tiada diskaunnnnnn ,

Pasang Fly , setup ape yang patut . dan teruskan malam :D Amat beruntung trip ngan Bro Arep ni . He will cook for us . But mcm biasala berat sama dipikul makan kenyang diperut . Menu malam tu . Nanti kat bawah sata cerita pasal menu . Bubur cha cha for our hi tea session .

Campsite 7E ade water point but kene turun sikit around 1.2332423 mins gak ah . Nak naik balik mampuih tinggi haha . Dimalam hari lepas dinner kiteorang . Nasi putih bersama ayam masak kicap dan tomyam . Kami main game mafia . Game yang agak psycho . Tup tup tido la kami after game ni.

2ND DAY

Bangkit seawal lima . End up gerak pukul 6 right after subuh prayer . Perjalanan ke puncak mengambil masa 1jam 45 minit . Pace biasa biasaa . Alhamdulillah berpeluang tengok view yang lawa and idk why langit haritu sangat lawa . The colours and all that . Beirut yang senget menjadi trademark liang itu  dipanggil west summit meanwhile kalau jalan kedepan sikit dalam 7 mins tu adalah east summit .  Aktiviti pergambaran dilakukan lalu kami turun kembali ke campsite 7E .


With Kavin and Wan 


Tiba di 7E kami breakfast menu kalini kuetiau goreng nyummeh . Sengaja tak dibuat pedas kerana takut ade perut yg tak bole menerimanya lalu saya perah sedikit limau untuk menambah rasa hehe .
Saya seperti biasa akan turun lambat means pace saya amatlah perlahan ketika menuruni gunung . Faktor menjaga lutut serta nak train kasi lagi kuat mental . so lekklek . acah nak jadi sweep kendian ah .

with Bro Fazi , Sis Lynn, Myra dan juga Sis Amy 

It takes around 2 hours to arrive at Lubuk Hantu . WE got our lunch here . Theres a lot of bees . Rimas woiii . Bees ni suka bau peluh kita so dia akan kerumun kita mcm orang asing . ye teramat
asing . Nasi kismis , ayam kari dan sambal bendi berserta air barli untuk lunch kalini . sodap sodap hehe .

Our Curry for Lunch 


Hari kian gelap gerimis suda . Cecepat kami pack up dan trun dari campsite ke starting point . masa diambil seperti masa perjalanan pergi . iaitu 1jam lebih . sebab trek dari lubuk hantu ke starting point lebih kurang je tak steep or what , Kami jalan dalam keadaan hujan hujan manja . Alhamdulillah . trip kalini . pacat tiada . hanya satu yang masuk didalam kasut . Tak musim kot .


Alhamdulillah . kesemuanya selamat lalu kami ke kereta dan ke Masjid berdekatan untuk menunaikan yang wajib serta membersihkan badan . wuuuu dah wangi . Sebelum kami bersurai ke rumah masing masing . Kami sempat pekena pau feymes tanjung malim . which is . kedai makan yik mun . pau actually . dapdap . mee kari dia bole tahan padu . but its lil bit pricey i think . but everythings is nice .

Last but not least . This was an awesome trip . Wish a best of luck to KRCIMB for route to ABC on this May . Goodluck brotha sista .

Thanks semua yang terlibat dalam menjayakan XPDC ni . Thanks again .

Ihsan Comel . FIRDAUS. KAHKAHKAH .




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...