Tuesday, April 7, 2015

liang

lil bit info

4APRIL - 5APRIL 2015
2 days 1 night
Gunung Liang . East . West
1933M (6343 kaki)
Behrang, Perak .
Starting Point . Kampung Sg. Dara
Total distance return 18.8KM

Kali ni trip ke Gunung Liang .
Consist of 3 different group . Total 25 orang semuanya .

Pergerakan dari bangi . i carpool bersama brotha mike . seterusnya ke batu caves pick up bro sah then up up here we go to behrang yoo . It takes around two hours to reach at starting point . tup tap tup tap . Jam 1030 sume dah standby di starting point dan tinggal nak jalan je yoo . Starting point dia jahat sikit mujur rezeki kami dorang bukak kan pagar . heee . luck

Disebabkan dah lama tidak memanjat . Saya lepaskan gian dengan cara lepak duk depan bersama gogo. laju kemain lewls . Starting point ke Lubuk Hantu memakan masa lebih kurang sejam setengah . Lima sungai kene redah and last sekali kat Campsite Lubuk Hantu .

Seterusnya, sementara rehat tunggu yang lain di belakang . Kami leklekluuu . Last man sampai je kami terus shoot ke campsite seterusnya . campsite 7E . Memakan 3 jam masa perjalanan . Pace biasa biasa . Sharp 1530 kami sampai di7E . dengan keadaan ini lewat sudah nak tunggu yang lain tiba dan shoot puncak . Kemungkinan besar kami akan OT . So , dengan kepenatan ini decide naik peak esok paginya . Trek bole dikatakan jahat dimana kalau ingin dibayangkan seperti dari lolo ke pacat or onwards la . naik dan naik tiada diskaunnnnnn ,

Pasang Fly , setup ape yang patut . dan teruskan malam :D Amat beruntung trip ngan Bro Arep ni . He will cook for us . But mcm biasala berat sama dipikul makan kenyang diperut . Menu malam tu . Nanti kat bawah sata cerita pasal menu . Bubur cha cha for our hi tea session .

Campsite 7E ade water point but kene turun sikit around 1.2332423 mins gak ah . Nak naik balik mampuih tinggi haha . Dimalam hari lepas dinner kiteorang . Nasi putih bersama ayam masak kicap dan tomyam . Kami main game mafia . Game yang agak psycho . Tup tup tido la kami after game ni.

2ND DAY

Bangkit seawal lima . End up gerak pukul 6 right after subuh prayer . Perjalanan ke puncak mengambil masa 1jam 45 minit . Pace biasa biasaa . Alhamdulillah berpeluang tengok view yang lawa and idk why langit haritu sangat lawa . The colours and all that . Beirut yang senget menjadi trademark liang itu  dipanggil west summit meanwhile kalau jalan kedepan sikit dalam 7 mins tu adalah east summit .  Aktiviti pergambaran dilakukan lalu kami turun kembali ke campsite 7E .


With Kavin and Wan 


Tiba di 7E kami breakfast menu kalini kuetiau goreng nyummeh . Sengaja tak dibuat pedas kerana takut ade perut yg tak bole menerimanya lalu saya perah sedikit limau untuk menambah rasa hehe .
Saya seperti biasa akan turun lambat means pace saya amatlah perlahan ketika menuruni gunung . Faktor menjaga lutut serta nak train kasi lagi kuat mental . so lekklek . acah nak jadi sweep kendian ah .

with Bro Fazi , Sis Lynn, Myra dan juga Sis Amy 

It takes around 2 hours to arrive at Lubuk Hantu . WE got our lunch here . Theres a lot of bees . Rimas woiii . Bees ni suka bau peluh kita so dia akan kerumun kita mcm orang asing . ye teramat
asing . Nasi kismis , ayam kari dan sambal bendi berserta air barli untuk lunch kalini . sodap sodap hehe .

Our Curry for Lunch 


Hari kian gelap gerimis suda . Cecepat kami pack up dan trun dari campsite ke starting point . masa diambil seperti masa perjalanan pergi . iaitu 1jam lebih . sebab trek dari lubuk hantu ke starting point lebih kurang je tak steep or what , Kami jalan dalam keadaan hujan hujan manja . Alhamdulillah . trip kalini . pacat tiada . hanya satu yang masuk didalam kasut . Tak musim kot .


Alhamdulillah . kesemuanya selamat lalu kami ke kereta dan ke Masjid berdekatan untuk menunaikan yang wajib serta membersihkan badan . wuuuu dah wangi . Sebelum kami bersurai ke rumah masing masing . Kami sempat pekena pau feymes tanjung malim . which is . kedai makan yik mun . pau actually . dapdap . mee kari dia bole tahan padu . but its lil bit pricey i think . but everythings is nice .

Last but not least . This was an awesome trip . Wish a best of luck to KRCIMB for route to ABC on this May . Goodluck brotha sista .

Thanks semua yang terlibat dalam menjayakan XPDC ni . Thanks again .

Ihsan Comel . FIRDAUS. KAHKAHKAH .




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...