Monday, April 25, 2016

Skytrex Shah Alam .

Skytrex ni dalam Taman Botani tau .

SportRec Group Project .
SPRB113

So we have to organise one event that cover sports or recreation . So , we chose this skytrex as our project .

Such a good place to go . It will test you on height hehe, strength too  .

Nak kesini , kena melalu Taman Botani Shah Alam dan dikenakan RM3 untuk dewasa . Ada bas akan tunggu memang khas shutte untuk ke Skytrex . Kami ambil pakej yang paling mahal acah tak adventure la kalau beginner ni . It cost around 50-60 ithink tak sure . We need to rent the locker too . We put all of our stuff there , Alhamdulillah its safe than u panjat panjat then fon jatuh menyembah bumi haha .

Overall with this challenge, seronok ! For those yang ada height phobia memang akan terasa adrenaline rush dia . Anyway most recommended untuk peminat outdoor yang nak merasa on how we use those safety things harness , single cable la hape tu semua . okay :D

Not this time adui malas.
We have to buy those glove . Jaga tangan hehe 

Our crowd 

wuuuu acah fookus nahh 


seee yaaa 



lanje gambar dulu 

Entrance 

Tuesday, April 12, 2016

Genting Highlands Run

im not sure if these illegal . 

Subuh here . Inside view of the Mosque . Beautiful 


Mohammad Noah Foundation Mosque


On our way !


Feels like in Jeju . 


One of the attraction


Were on the Peak !


Going back to the where we park our car . Skyway

Tuesday, April 5, 2016

Bukit Jerut

Bukit Jerut, CH, Pahang
0203042016

Gunung ini berketinggian 1603 meter . Starting Point dari Kg Kuala Boh .

Trip ini dimeriahkan oleh geng sahabat monel , dengan line up yang tidak berapa ramai . Cukuplah untuk menjadikan trip yang sukses dan seronok . Line up cecomel kami seramai lapan orang carpool dua kereta la sonang cito .

Line up bersama di puncak makan brownies 


Perjalanan dimulakan , saya meet up dengan saudara hamdan dan nea di gombak untuk memulakan perjalanan ke  CH , seterusnya pick up anang separuh jiwa ku pergi di hospital Sg. Buluh . Penuh kereta lalu perjalanan diteruskan . Untuk ke Cameron Highlands , lebih 3 jam perjalanan dari KL . Tertakluk kepada trafik dan perut .

Sebelum memulakan pendakian kami berehat di Masjid terlebih dahulu . Usai solat subuh kami membuat persiapan mendaki dan terus ke Kg Kuala Boh yang terletak tidak jauh dari situ . Breakfast di Pekan Ringlet agak mendamaikan , angin sepoi sepoi bahasa . Kabus pun tebal , baru la bole acah Cameron sikit . HAHA


Antara gambar kami ontrek 


Kami hire guide kampung untuk ke Puncak dan Lata Celai . Perjalanan dari starting point ke Lata Celai mengambil masa 1jam 30 mins manakal untuk ke puncak 4 jam *dari lata . Setibanya kami di lata celai , kami set up hammock dan juga fly , tent la sonang cito . Lalu perjalanan ke puncak diteruskan dengan beg lebih kecil .

Lata Celai . Best . Lawo Sejuk ! 


Total distance from starting point ke puncak lebih kurang , 8km . Total up perjalanan pergi dan balik , lebih kurang 16km . Tak tahu tepat atau tidak . Di puncak terdapat beirut yang masih utuh dan comel . Bolehlah bergambar disana . Sepanjang perjalanan ke puncak , trek amat clear dan ada juga simpang , selebihnya just single track . Kami juga diberitahu , last group luar masuk ke kawasan air terjun ialah pada 2002 . Group ke puncak pula, kami lah orang pertama .

Posing sikit bersama Beirut Comel


Suasana tenang di campsite , memang best . Kedengaran bunyik air terjun yang merdu enak didengar even time tido . Pada keesokan harinya , kami keluar dari campsite lebih kurang pukul 11 dan sampai ke starting point kembali tepat jam 12 . Acara mandi air terjun turut tidak dilepaskan , memang seronok dan sejuk !

Bergambar dengan adik adik tempatan 

Ration cikedis yang tidak habis dimakan , kami tidak membawa pulang malah memberikan kepada adik adik ni . Seronok mereka , ade abe abe kasi cikedis . Siap ajak kami mandi sungai bersama .Treat after treat maybe haha . The one yang baju tribal tu lawo comel :D 

Kami membersihkan diri di masjid berdekatan , seterusnya cari makan tengahari nyummy . Agak fail kerana permintaanku untuk air barli panas tidak diperkenankan malah diberinya barli ais . Usai lunch , kami ke ladang strawberi untuk pekena kafe dan scoone . Hitea merupakan acara terakhir , Kami berpecah dan pulang ke Kampung Halaman . Kuala Lumpur . Sekian

Trip menarik !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...