Sunday, November 11, 2012

wad

tiga kosong tiga sembilan . ting tong ting tong . kedengaran dari mesin berbentuk kotak tersebut. dengan langkah seribu satunya. den ke bilik tersebut jumpa dengan miss india tuu .bukan miss yg ratu cantek tu yea . HEHE . bla bla bla bla . aku kene cucuk air katenye ngan amek darah . so go on jelaa. tunggu punya tunggu . tiba masanya cucuk air. cucuk laa.a tunggu punye la lame. habes jee miss tadi datang balek . awak nie kene tahan wad . HAAAAA, terkejut den. HAHA .


after xray bagai masuk laa wad. kat situ den raso. naek kosi roda orang tolak. serta naek katil. boleh bergerak tuu . cuak mmg tahap tiga laa. ape barang satu dua hehe . supsapsupsap . dapat la wad ngan ngan sorang ankel nie. kat kelas first . mulenye jelaa. hurm :( uncle nie baek orangnye breakfast dye share ngan aku . hehe . tapiii. bile time suboh bole pulak ea share yg ea nampak itu ini. dalam bilik tuu . and whats going onn . hebaddd ! aku kental. hehe . layankan ajee. dye bole nampak orang tua ade janggut . dua budak maen bola. satu lagi orang bertenggek. bilo aku usha takdo pun cer kalau ado ? hurmmm?

makan kat wad nie aku memilih sikit . hehe. asal ikan sori la . kalau ayam mmg den sobat dulu laa. HAHA. bukan tu jee. aku antara patient yg selere paling sempoi HAHA. orang laen sume tak lalu aku bole siap mckan oblong lagi . sate laa. hebadd tak ? pakcik den yg bawak tu semua, mmg nice woo .

nurse fuhh . ade sorang tu suke letak ape ntah kat teling soh dengan bunyik. HAHA. apejeee, selamat comel ohh . zuraida namenye . keje nurse bukan senang, aku dapat selaminya. setiap keluhan pastinya dibalek senyuman . hebadd rite ? aku diberi cucuk air. dan diambilnya darah aku tanppa segan silu geram ajee . ade sekali tuu tuu . amoii yg buatt, klaka jee. tapi dye buat tak sakitt, ade bace pape ekk ? HEHE .

patient fuh  ramaii. nurse mmg tak menang tangan . so satu katel bawak la satu peneman yee . ade satu patient yg hujung tuu . minum samsu banyak sangat. soo mabukk . over gilooo. first day masuk until la mati camtuu juee keadaanya . relatives mcm datang tak datang ajoo . haishh. pelik den .

breakfast den . bhaha with cerpen 

with cerpen
kengkawan family. semua buat den terharu siriesly. patutlaa. orang kate bilo ade sesape masuk wad. pegila jenguk dorang amat keseorangan yess i admit it ! . mmg tersangat la bosan . ade teman sembang alangkatt baeknya. hehe. satu lagi . orang laen punya cabinet clean aje. den punyo penuhh . gaya mcm  sakedd teruk sangat jee. mehh . tapi so far masuk wad teruk la ye dokkk. HEE

thats all, now i da sehat so kene rest dulu la enn :D



Tuesday, October 23, 2012

broga

it feels like dream come true coz we get what we dream to . BHAHA, btol kea ? yeah yeah its broga hill .

short post here. da lame ohhh nak naek those hill. at last dapat jugakk . tak sampai dua jam from poli then reach la kat sana. so far . best wooo . pictures tell everything. HEH malas. aku jadi mcam marshall sikit.. HAHA

kepenatan agaknya

at hill

piss yaw

fotografi

no point 
pepagi da kene warm up. den jadi instructor nie haaa . next post must be OA. wait yaaa

Monday, October 8, 2012

katak

HAHA. pelik bukan for post kali nie ? hehe, bukan ape tadi haa usha utube pasai katakk , fuhh cantek jugak kekatak nie enn, HEHE . btw, kalau la nama duye bukan katak , nama ape yg sesuai untuk katak tu senndiri cube fikirkan ,

act, bebaru nie jumpe banyak pulak pasai katak , the first one nak share about frog sushi ? penah terfikir tak nak bersushi ? besti nak enn , kalau katak  ? hurmm pikior la yeee, kat sini link kan ade video pasai sushi katak enjoy la yea :D



amacam sodap ? then the second one is about frog tuu , kali nie tunjuk katak giant kat jepun, hehe .


Saturday, October 6, 2012

NFS The Run


yeay ! at last im willing to finish those games. nice wooo full of nice graphic and all that with hollywood sound effect makes me real seyh. but only one, it just like simple and short stories that need us become the first from 200th in ranking, thats all, anyway nice game. this is the first game i admit to finish it after about 4 years with no games. congratz to me :D


Thursday, October 4, 2012

charliechaplin

charliekiri chaplinkanan
dont uolls heard charlie chaplin before ? what is it ? let me know ? what ? silent comedian ? yeah thats truee , and correct . do redeem HACKS from me okie ? HAHA .

charliechaplin bagiku jantung merah hidupku. tanpamu tiada simkad biru merahku bagai tiada erti. kosong hingga sembilan ditekan hampir semua button ku picit, fuhh dahulunya keypad wajah berseri bak kata pepatah dara lagi. senang cerita la sampai tiada warna laen keypad selain jernih sahaja bersama debu debu sisa daki dicelah keypad.

charliechaplin nie juga menjadi barang haram seketika berasmara di sekolah asrama. fuhh time tuu mencabarnye rasanya. fon pernah tiada didalam kocek malah kasut juga makannya . demi menyelamatkan diri. malah spotcek pernah ku temput dengan jayanya.

charliechaplin menjadi simbolik kepadaku mengapa tidak berubah kepada fon yg lebih semat ? bhaha, itu semua hanya nostalgia semata. teman jauh pandan ke tengah sering kali bertanya khabar charliechaplin berharap di keadaan yang amat sehat.

KINI :( charlie sudah berperut  atau senang cerita dikenali pastili sebagai mengandung. fuhhh bersenyawa mengawan katanya. dengan harapan keluarlahh bebi bernama blakberi mahupun ipong apple jikalau mampu.

disaatmelahirkan
charlie pertama sekali katanya cuma sakit perut yang dikatakan. ku hanya membiarkan dikala sering menambah amaun bateri setiap hari. hari demi hari malah bermakan minggu perutnya sudah membuntat . aku geram aku tampal denga tape hitam nampak lebih elegen. malahh bekung juga mula merekahh .


akhirnya buka tape dan tengok bateri fuhh , bajubajunya habes ditanggalnya rimas katanya, damn now batt tabole pakaii da buntat gilo . fuhhhh nampak isi kandungan masih tidak menampakkan blakberi mahupun apel, jangan risao maseh belum rezeki. kesian. sekian

Monday, October 1, 2012

lappie

dont you know that before this that i ade post pasal MAMA hantar text to seach lappie under range 2k below ? ade kan ade kan ?

hehe, da dapat da lappie, so now im the happiest boys, hehe 

i got those lappie, INSPIRON 14R , after this memang da tak bersawang la blog nie yeaaa, hehe . 

thats all , takde mood on bloggie lagi , becoming soon maybe, see yaaa .

Tuesday, September 4, 2012

nineteen

hepi burfday to me jengjengjeng hepi burfday to me jengjengjeng hepi burfday to me jengjengjeng hepi burfday to me jengjengjeng hepi burfday to me jengjengjeng hepi burfday to me jengjengjeng ,

heee, 19 suda tapi the physically, errr. tak mcam nineteen rasenyee, haish .

merdeka sama ngan burday aku, mmg la sebuk je tiru enn , apekn daya, hee. btw this year wishes ? hurmmm, nothing to wish i think just terima jelaa kalau ade orang bagikann, HEHE  . for me its okay . AND one thing, saya nak berubah ferom good to better, i will !

the first thing, nak cakap terima kasih bebanya kepada yang wishes, memula tuu sempat la nak reply thankyou ke apeee, last last like and retweet jea yang mampu :) sorry ,

tweetheart ,




facebookers,






yeahheayyeahh , thanks a lot okayy :) , ehh ade lagi mane yg wish pakai fon tuu, memang lejen ! i like, HAHA  .

present ? hurmmm, fotr this yea takde punngg. cuma pagi tadi mama ade hantar text , fuhh best doe rase !

ayatnye cenggini , malas la pulak nak tulis penuh hehe, mama just cakap papa bagi present untuk carik sebijik buah laptop yang berharga sekian sebagai hadiah :D wewottwewottt ! , hehe. btw pape punggg selamat merdeka !


Thursday, August 30, 2012

meimei

hepi burfday mei mei,
hepi burfday mei mei, 
hepi burday mei mei mei mei, 
hepi buray mei mei, HAHA . 

korang tawu kea ape tu mei mei ? its a chinese word that means, younger sister. chewah hebad hebad ta ? 
btw dulu penah amek chinese mandarin, its looks interestin tapi sampai form 3 stop gituu,  ingat nak sambug balek, ade tak chegu chegu yang bole aja ?

29 hari bulan 08, merupakan tarikh lahir my mei mei . her name Hannah Maisarah, sedap enn ? jeng jeng, she the only one girl among my siblings. the rest, all boys. yeah !


those dora papa bagi, kemain seronok lagi mehh . senyum kegusi lagi tuu , hehe . thats all 

Monday, August 27, 2012

gangnam

yeah , oppa gangnam style , *menari siap gaya HAHA.

salam semua, amcam raya korang ? happening ? or just lepak umah tengok zizan ngan johan bersilih ganti di kaca TV ? haha, daus mcam biasa laaa. raya, mane penah nak duduk umah bebaek . Alhamdulilah, adelaa duit raya, kuih raya, lemak rayaa and all abot raya. HEHE .



buat pertama kaliku, tak menitiskan air mata mahupun sebak sewaktu sesi bersalam salaman bersama pakcik makcik atok dan bininya serta, paa dan maa. entah lee, rasenya da kurang kut dosa bersama mereka, bhaha. boleh kea ? heee,

jengjeng, ape duit raya ? okos la dapat, kan kan. mane ikut saiz umur malah ikut saiz badan ajee :D one thing yg kurang minat for this year , kekazen mahupun adek bradek yang laen semua bila disapaaa. wahhhhh, dah besa kamu sekarang kan , hehe. bile turn aku fuhh , wahhh dah kecik kamu sekarang kan. HAHA . mcm ape jea .

raya pertamaku di gombak, raya kedua penang until 4th syawal. 5th syawal, raya di perak . sempat la jugak pi umah mmbe , si anip, fit, iskandar, kimo, raja amalyna, serapp and lastly yana . yolaa, setahun sekali jea dapat jumpe rasenye, memasing da sebuk ngan buku memasing kan, HEHE 6th syawal, gerak kl. then 8 syawal papa anta balek PD :D

yesss, as well as raya di KL. memacam dapat wooo , before raya kiteorang usha step up revolution, puergh, memang baekla citer tuu, ilikeee. malam satu syawal pulak kiteorang pi KLCC, ade pulak yg ngidam red velvet cake, fuhhh sedapp weiihh , after that, terus pi shoot expendables 2 . HAHA, chuck norrins makes me happy. HAHA .

pompang pompang, puihhh. trending terus, HAHA . nak tawu ape ? gangnam style lahh, apolagi . for the video just search kat youtube okie , tulis aje oppa gangnam style. but , kali nie nak share oppa gangnam raya,, pergh style la pulak, enjooyyy okie :D next yea ingat nak buat camnie laa. bole takk ?



Saturday, July 21, 2012

ramadhan


dengan ini saya mengisytiharkan esok. jeng jeng jeng.  esokkkkkkk. rayeee. blufffff tv terpadam dan tertera maaf kesilapan teknikal . seronok wwehhhhh , bhaha lima saat kemudian, buka semula, harap maaf kesilapan bla bla. mengumumkan bahawasanya jatuh pada sekian haribulan esok puasa , haaa, time cenggini aku tawu semua memasing tarik muke, bhaha . betul tak ?

ape la korang nie, sepatutnye korang menyambut bulan ramadan itu sendiri dengan sebaik baiknye, okiee ? kesempatan ini nak cr sikit la masa zaman pkai short , i mean bebudak dulu .  baru nak belajar puasa la kan ,     duduk pun tak reti nak diam time tuuu , fuhh lasak dye, kalah macha yg gelap tuu berlari kehulu kehilir , time puase niehhh ,


suddenly jeng jeng, minyak habes penat , ohhh, ngeluh keseorangan , fuhhh , asal tekak nie kering sangat haa ? ahh patut la panas rupenye, dugaaan , *chewahh pramlee gitu , balek la rumah rehat bawah kipas , bukak baju tengok peluh maen waterslide kat badan nie, telan air liur sekali lagi, hurmm . kemarau ke ape yea ? haaaa, idea datang idea datang.biasele zaman bebudak ade aje nak dibuatnye , taim nie baru pukul doblas, tu la sape suruh gatai maen , 

pikir balek kalau kemarau orang mintak ape ? hurmm , hujan la kan atau banjir . haaa, banjir ? idea baek tuuu , pegi la dapur, kat sinki tuu , carik cawan, oppps . puase la , mane bole makan atau minum bisikan malaikat disitu , hee . ehh takla kite nak kumur jea mcm banjir nak kasi basah sikit bukan tean pun cewah , then berkumur la disitu dan buang semua sekali bjak tak ? heee, tak habis lagi , 

ttbe da rase lembab takde kering dalam mulut, so aman dunia, ehhh . ade baki la pulak dalam mulut nie, kang nak buang rase rugi air liur kut, he he he , telan e sampai kering  , pastu ngadu balek asal kemarau , BHAHA . so aku pun repeat la insiden kemarau dapat air tu berulan kali . sampai perut besau , aumm . AMAN.  sekian , 



the next one, ramadan datang every year rite ? so why not , you improve yourself sikit sikit, amacam ? tak susah rite ? so for this yea, iolss na uolls, cube buat satu kebaikan secara istiqamah . amacam ? nice tak ? hurmm, for me yang paling mudah adalah sedeqah , yup. bahawasanya, sedekah itu amalan mulia , dimana darjat pahala dibulan ramadan ini diangkat tinggi , 


alahh , apela sangat, every jumaat, bawakla singgit masuk tabung surau . perbuatan yang baik dibalas dengan baik. nanti mane la tawu kan , sampai umah . time berbuka, papa pulak ajak pegi kenny makan, wow wow. durian runtuh tuu , HEE . 

Thursday, July 19, 2012

handphone



lately, pergh gorverm let budak sekolah bawak phone, puihh gilo ahh ,
jeles ? ohh , tidak sama sekali.  juz nak bangkitkan ape fungsi bawak fon pegi sekola ?
is it untuk senangkan student text or whats dari app cikgu ade kelas ke tak ? tanye cikgu kat mana ? amek gamba buntut cikgu dari belakang / haish , even dulu ade la time sekola asrama ura ura bole bawak tapi kat hostel jea , tu pun tak dibenarkan . suddenly bole bawak masuk kelas lagi .

act, banyak prob akan timbul , the first thing pasti kehilangan,  betul tak ? dapat pulak sekarang nie , paling koman pun, ipong 3gs, rite ? fuhh, grand grand, HAHA. untuk pencurikk la kan ,let say missing even kene curik or what so ever, sape salah ? is it skola ? hurmm, pikior pikior kan la ,

cikgu aja laen, kite aja lain dalam fon , haish . lagi satu masalah , dulu ade majalah bwah meje pun, papan putih kat depan tak laku apekan dijenguk , nie apekan lagi kalau fon, maunyee toleh belakang terus, hurmm . problem la rasenye, ikutla , mane yg suke suke hh , hurnmm , thatsalll ,

Wednesday, July 18, 2012

tree

pokok , in malaysia language. nowadays, it is very important to have pokok in our world especially in our homes. pokok can make our world greener, nice one. i like, instead of that. make our world colder than now. ohhh , broken english, haish . so wanna plant trees with ur laptop ? so just click on mmy blog is carbon neutrel and do the procedure, then they willl plan a trees for you in plumas. thank you

Thursday, July 12, 2012

buku

korang penah dengar tak pasal lejen press ? tak penah ? even sekali pun ? this for the first time ? ohh, tak pelaa anda untung anda tawunye sekarang :) yuppp , ape ? tertanya tanye ?

ilekk ahh, baru nak start citerlaa. act lejen press nie satu syarikat jual buku yg mmg lejen, n mmg kene ngan jiwa remaja. bukan nak sembang la kan , even da bace satu buku, terus nak baca buku yg laen, it feel like ganja. HAHA. mcm pena rase je, sumtime rase sangap bile tak bace.

fer those who loves to read books . u should try , its awesoe bebeh . the first book u should try is Awek Chuck Taylor tha, go for Sperma Cinta, pergh. lots of funny moment plus romantic, chewah . sebenarnye semua buku best ! wooo, mcam jusoh turbo . pergh . korang try la yeee .

an information ? not clear ? ask me, okie .

just click here www.lejenpress.com

bole dapat semua info okie:)

Tuesday, July 10, 2012

miss

yeahh ! finally im home, after about a month in kem, with no outing and all that . pergh, rase dye, even denga english song from bilik senjata punye radio, rase nak kuar kem and get my ipod tu membuak buak mehh , i think thats called RINDU, am i meant it ? HAHA, for the first time , im feel like this , sucked, i tot la if gf rindu bf dye, mcm nak gile sekali , haha so now i meant it. thas all , for this time,

 #nowplaying somebody that i used to know

Friday, May 25, 2012

ketakutan

hello , there ,
my post for today is absolutely realted to those itakazura coin bank *pekebende ntah
which i just bought it last fortnight ,
my young sis too afraid of those cat, and one day ,
she try to make it closer to the cat , suddenly she did, here are the videos


HAHA, nice one. before this, after she put the syillings, she run away , 

Monday, May 21, 2012

Wake up

ONE
teeet teeet teeet, phone ringing
miralias calling . make it silence . so save her creds and say thankyou .
she always call me when i've already woke up .

ONE
tenettt tenettt tenett, phone ringing
Alia Shuhaimi name, on my phone
she's wake me up on the time . about 3 seconds after i woke up .
i answered, she shocked .

TWO
get towel, get off all clothes on my body, shake it shake it bebeh .
opps, its too cool. so make some push up .
yeah, fee like crazy enough. go get the shower ,
brush my teeth, lifebuoy my body and get the shower


THREE
its 0645, already finish my hygiene and im ready to start the day .
subuh prayer :) alhamdulilah ,

FOUR
wake them out, they go for quick preparation and all that, around 7 okelok
sent the to thei school . meet the JAGA everyday woth selenga face.

FIVE
arrived at home, read some paragrapgh in terfaktab , fall asleep .

nice ending huh ? HAHA



Friday, May 18, 2012

AVENGERS


oooooooohhhh, you are my hero . *muahmuah .
 mesti ade yang mcam nak ckap cenggini je kan kat hero hero yang hensemnye lbey kurang aku tuhh , HEEE

SHIT ! asal 3D kensel pulak , haish , act memlua taw, nak pi nengok 3D, sesampai, dye kate kensel sbab cume kamu duarang je nak tengok, so wayang tak bule nak onn, geram jeehhhh

11.40 jea ade AVENGERS tapi yang bise la, hurmm aku pun ngan muke selenga amek la dua seat, then tapau tikit ngan rege 18 hinggit . seperti kebiasaan, aku tanye seat mane yang best, so pilih even da lapan kali usha wayang still tatawu dok mane,

ape ? lapan kali ? HAAH, nie yang kelapan, maaple yea, korang sume mesti da bnyak kali en usha wayang, first time usha wayang time form five kalau tak silap, citer jangan pandang belakang congkak ,

okee, masuk pula avengers, siyesly nice movie to watch , not really nice but is it superb ! first impression waa, kalau tak meletop siap la mmbe yang soh aku g nengok jugak ,

suddenly , memang best ! HAHA, so aku kalah , all the heroes have their own superpowers and speciality ,
the most funnye is the HULK ! memang laka laka, gilo doe,

lpas jea habes citer tu pi lahh , lepak biriyani ::) blablabla. pukul $ cau balek umah tido :) esok pagi mcam biase bngun taim suboh . usha cermin, nampak PANDA :D

Thursday, May 17, 2012

Itazura Piggy Bank

HAHA. never expect that the shape is just like piggy okie. actually the coin bank is too cute . for me, tak tawu laa kalau piggy lagi cute bagi korang kan ? okiee. nie semua start daripada ALIA . HAHA

one dayy, terdetikla nak kumpul uit for ipong. mane tanyee, mama beli, then terus cakap, dorang da ade, papa pun same, jeles mehh . why not kite menabung sesuka kan kan ? dapat maen ngan kucing bagai, HEE

tercetus la idea ntah dari mane , cakap why not kite kumpul duit beli ipong yang mahal tuu . yelaa zaman sekarang semua pakai duit. then terpikir la aku, why not kite menabung duit syiling jehh ,

kan kan ? sebab duit kertas salu digunakan, duit syilig je yg jarang, betul tak ? even beli cekelat dua kupang pun pkai duit sepuluh ringgit nak mengharap apek tu bagi free, HAHA

oke let say, duit kertas korang pakai, duit syiling sape nak pakai ? so bagi la aku, bole la menabung . one day nanti ade rezeki dapat la aku ipong tuu :) *angkat kenin .

as well you know me, mane yg kenal la yekk . kalau beli barang tak sah , kalau aku tak mintak kurang, HAHA. ntah cmne aku jumpe amoyy sorang kat sesawang nie, ea yg jual bende alah nie.


PONGPANG POMPANG, ceit, oyy, terkeluar la harga last sekali, RM32, amacam korang ade ? then kecek punye kecek sikit lagi, ugut sikit, kelam kabot ea pegi pos laju semalam ntuk pos,

Suddenly lepas asartadi tepat time lagu one thing from one direction habes dimaenkan, terus aku dengar hon lantas otakku memikirkan sebuah kotak, yess betul kotak van . HAHA

ku kuar, terase feymes ea datang dari JB , then mintak aku tanda tangan, then apolagi bukak la den time tu jugak, rembat batteri remote kipas, HAHA. aku yang penuh eruja, konon nak bagi adek kecik yang maen, last last abang dye lagi over. sanggup carik syilling satu rumah, HAHA

Hannah Maisarah pulak takut, aku suruh dye, dye suruhnye aku balek letak dalam tuu , klaka, jeee. rasenye da bole la kowt setat menabung syiling, yang mane syiling second hand ke, yang dah tak pakai kee, dialu alukan, bagi kat aku okie :)

Wednesday, May 16, 2012

even can make the night soundless ?


tutt tutt tutt 
awake. search for those sound. message fullfill the inbox.
kriaok kriook. 
awake. search. yes its again text coming. after a few minutes . 
teeet teet teeettt,
awake. yess, aircon timer has comes out. and produce beep sound. 
kriokkk kriook errr , screepy one.
awake. ohhh forget to close the door, so its keep open and swing itself
nightmare sound, 
awake. nightmare dream, then go wash my foot.
baby you light up my world like nobody else 
awake. since when i open the radio ? switch it off .
while trying to sleep again , play ipod. suddenly it said GAMEOVER !
awake. yess it sucks, makes me no sleep the other night .
auuuuuuuuuu auuuuuuuu auuuuuuuu , 
awake. those fox and dog keep argue and each other, after that i join them for a while
kocikociokci , *bunyik cicak
awake. get the rubber band and keep aim to it hope for the accuracy .
nggiagniggggggggggggaing, 
awake. most of annoying sound , the mosquitoes ! shit ! 
ding dong ding dong ,
awake, alarm sound. keep it snooze, rest for a while
DING DONG DING DONG ,
awake. agai yess im snooze it . 
awake and awake do subuh prayer ,
awake and my life begins,
im not a human lok like but im PANDA look like, 
im cute :D

Monday, April 16, 2012

heloo ebelibodi

helohelohelo, ebelibodi, im back after almost a year maybe without updating my blog, puhh bersawang kowt .HAHA. sengal je kann , act ntah leee, kebelakangan nie. puih tengok semangat da hilang ,kbhaiiii, BHAHA

Saturday, February 25, 2012

tiada masa

i had no time to update, even to make up my blog, one day i will, sorry bloggie :(

Sunday, February 5, 2012

Tanjung tuan,

Hai tuan, heee jum ke tanjung :) haha btw try update used my ipod, those are picture of my fwenz zizangg :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...