Tuesday, May 19, 2015

Towerthon




17052015

Kuala Lumpur International Towerthon 2015
This event agak menarik bagiku dan juga gila . Pasal gila nanti aku cerita kenapa . 



Fakta sikit la yoo . 
410 metre . 2058 steps . Menara Kuala Lumpur . 

Kalau hangpa tak tahu hat mana satu menara kuala lumpur . Meh sini den nak habaq mai . Hangpa pi kl hangpa pi carik bangunan yang tinggi . Ada dua jenis je . Satu yang mcm dua tongkol jagung and satu lagi macam lolipop . Batang je pastu kat atas ade mcm building sikit . Haaa yg ni menara kl okayy ? 



Preparation or this event . 
Aku tak buat sangat pun . Sobsobs . Sedih lahai but im always positive yg aku boleh buat ! Aku just jog around 8 round before main bola pepetang dan mengharapkan fitness aku daki gunung sana sini thats all . Proper training yilekk . 

Fuhh tiba masa untuk event . Excited yaaa amat . Oke aku gerak ngan sahabat bernama naim . Kami dok gado nak decide which is better either sleep first and wake up early baru ke sana or else . Ke sana dulu then tido kat dalam kete or somewhere else . Ni semua disebabkan takut takut terlajak tido and terlepas terus . So we decide go for plan B . Which is pegi sana and sleep there . Around 1am kami sampai disana and park kat atas haha . And now its time to sleep but not for me . 

I cant sleep ! Idky si naim da tido baik je dalam kete . Aku dok cari posisi terbaik untuk ke alam mimpi tapi malang tak kesampaian juga . I only manage to sleep bout 15minutes . Apa gila woii . Lebih kurang pukul 3 . Peserta da start datang dari mana pun tak tahu . Ada datang ngan group ada yg single mingle gamble aje. 

Jam menunjukkan 0445 . Aku bersiap nak lari ten turun bawah ke starting point . Sempat jumpa bro isa and bro hamdan . 

Dorang akan release by group of numer which is 300 peserta per group . So aku group yg ke enam . Siot da lambat da . 

Turn group aku . A2344 . Ni number aku . 3-2-1 . Goo ! Aku tenang just lari manja aje . Berbekalkan tenaga 15mins aku berjaya . From starting point we need to run to the starting of the stairs . Adela dalam 1k kot . Ke kurang gitu lari kt tarmac tu . Kat sini aku buat 5mins sampai ke tangga . 

Tuptup sampai la kat tangga . Kat sini korang akan merasa di dunia lain which is lack of oxygen or something . Bayangkan tempat compact then ramai orang so korang akan gasping for air la haaa gitew .  Aku teruskan melangkah rukun tetangga tu sume ngan gagah . 

Waterpoint ada banyak ! So aku decide selang seli tak waste sangat masa . And keep me hydrate . Time kat tangga ni aku tak minat sangat . Aku laju acewah then doranh block jalan so how aku nak pass thru dorang hmmm . Bila dah half waf tak pun suku kau akan nampak peserta da start lepak tepi kepenatan . Aku chill tenang . And for support . Every countdown how many stairs left . Aku shout kekuat hehe . 



At last i sampai kat TH03 . Oke time ni kire finishing line la . Korang akan dapat medal . Nice la juga medal dia :D i love . After this kau akan dapatla air and pisang then terus ke lif . Tang ni aku tak suka. Too crowded at all . All of them waiting for lift . Dengan bau tiaknya bahu temu bahu . Segel senjata kat ass aku pejadah siaaa . Lewls . 

Sampai dibawah kami sempat bergambar . Aku sangat berpuas hati beb . Next year ill be joining again

kalau takde aral melintang . ✌️✌️✌️



Timing aku 24.57mins . Aku rasa kalau aku dapat tido sedap . 20mins bole capai . And for sure janganla block aku nak lari 😭😭😭
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...