Monday, February 28, 2011

pencinta haiwan

nie gambar kat russia , dimane orang tukang clear salji tuhh, hormat kat anjing tu yg tengah tidoo. so dye clear kan yg laen sampai lahh , anjing tu tersedar then blaa dari situ baru la dye clear ,

orang jenis apakah yg ini ?






Wednesday, February 23, 2011

spinning shot

pergh , waa cakap luu , memang cool lahh kan, btw aq mmg teringin sangat maen hockey ice nie , boleh gados sume coz tu sume legal ajee, bukan illegal okay ?

this post nak citer pasal budak yg lwan 1 on 1 , buat spinning goal . semart ajoo ,


*semenjak due menjak nie banyak video ajee

Tuesday, February 22, 2011

puan P punye pasal

lesen kereta moto P ,

cuakk sehh , first off all tetibe dapat call pagi tadi suruh pegi kat GP tuhh , buat test , daus punye la terkejutt then kelamkabut siap . then pegi lahh ngan muka ngantok sume tuhh , sampai sampai buat lahh test moto , datang pukul 8.30 , test pukul 12.30 , berbaloi kehh ? hrmm, jumpelah due tiga membe, fiza un ade tadi tapi menyombong ajee, BHAHA . tapikann, pagi tadi yg takotnyer moto , tapi kete yg tak lulus, geramm aje . ade banyak masalah nyer . nak aje mencarut tuhh sume kuar . bende tak penah diaja tetibe disruh buat , cenggitu la rhupenyer , selamat yg jalan raya tuhh okay ? tengs to en, Azizi . nie nak citer pasal asek sengih ajee.


*sekadar gambar hiasan

time mintak tandatangan kat pegawai JPJ tuhh, aq sengih ajolahh , lulus la katekan. dye dok tanye asa;l sengih , oooo bile lulus sengih laa, cube kandas, konfem muncungg ajee mcam donald duck tuhh . tergelak seketika aq dibuatnyer ,

sampai aje rumahh lbey kuran pukul 4 , dok report kat mama , mcam mcam , then STRESS punya pasal. satu kotak besa honeystar aq bedall. amekk kauu , pastu dok tido , asar , bangkit , kayuhh, makan , nie lagi satu hall , STRESSS jugakk , 3 pinggan penah ngan 5 ketul ayam masak kari tambah kicap . melantak habess tuhh.
*panjang mengomel, tade point , berterabor

Monday, February 21, 2011

the rocket pocketman

the rocket pocketman , adalah gelaran bagi cyclist malaysia yg terkenal ngan acara keirin , Azizulhasni Awang . baru baru ini , dye terlibat dalam kemalangan di manchester pabila pelumba di belakang beliau melanggar nyer , yg mengejutkan lagi , beliau meneruskan perjalanan walaupun di betis kiri nye tertusuk kayu velodrom sepanjang 20 sm , waa salute sama luu lah , the rocket pocket man,

*mase jatuh

*diangkat ,

*kaki TRP

*doctor tunjuk kan serpihan kayu


Saturday, February 19, 2011

for smokers ,

korang korang yg smokers , kalau korang terror lahh kan , cube buat mcam kat bwah nie .,


*mane yg tak smoke tuhh jangan dok cube cube pulak yea

m.c. escher

berdasarkan , ujikaji yg selanjutnyer , must be imposibble, korang bole tengok nie , it just optical illusion saja, okay ! compare and conclude ur self okay ?


and this one ,

Imposibble waterfall

imposibble waterfall become reality ? korang tengo la yea . berfungsi terus otak daus after tengok bende nie , pikir pikir kan la yea ,

Waterfall ialah sebuah lithograf karya artis Belanda M. C. Escher. Litograf ini sangat terkenal kerana ianya sebuah objek mustahil wujud didunia sebenar. Karya senggama minda ini boleh anda lihat dibawah.



Amacam? Dibawah pula ialah versi videonya pula. Amacam? Senggama minda sekali lagi?




*kopi bulat bulat dari abg obe , sebab terlalu teruja

dah tak lame dahh ,


steve jobs , korang kenal kea pun ? jangan nak cakap dye nie ade relationship ngan korang okay , jeles aq dibuatnyer nanti . steve jobs , name nie feymes dikalangan penggila IT. korang kenal apple tak ? dye lah pengasas nyer . steve jobs name diberi . sape tak kenal iphone ? ipod ? ipad ? tu sume dye punye barang lahh ,facts about kekayaan SJ nie ialah around AS 6 billion , banyak bukan ? berapa pasaraya billion dye boleh beli. korang kire la sendiri yea

dah tak lame dah tuhh , sebab dye nie penghidap kanser mende ntah . berat badan SJ nie turun ngan mendadak . dan yg menyedihkan lagi , dalam anggaran SJ nie bole hidupp dalam mase 6 minggu aje lagi . so aq sangat berharap dye sempat turunkan syarikat dye kat aq *tetiba . paling tak pun dapat wasiat yg each apple product dapat kat daus , if takde jugak , iphone pun jadi la yea . my wishlist before you're R.I.P , *mcam doakan orang mati ajee.

apple product ,



*mac book air , pergh nipis aje


*ipod nano , comel tak besa petak aje. touch screen

*ipod classic , adore


*ipod touch , mcam iphone tapi tade tmpat ltak sim so no calling calling


*ipad , mcam pc kecik full touch screen

*ipod shuffle , tade display . memang comel bole klip kan kat baju .

*sape tak kenal , tak tawu la. nie iphone . dapat sebijik diam terus aku ,

Wednesday, February 16, 2011

aci nyorok

*boo kau tak nampak aku , BHAHA

aci nyorok , mesti korang tawu bukan ? ape tak tawu ? alahhh , yg tutup mate kire sampai sepuluh pastu semua hilang , then kene pegi carik . tetibe nak post psal aci nyorok nie sebab petang tadilahh ,

ade orang tu kate nk ajak jog , pastu biler text pegi makan katenyer , cehh , tak terisi petang aku harinie . then , dok la luar , rumah depan padang la kan . tengok bebudak maen bola sonok aje. nak join , terlebih tinggi , tinggi kea pun ? BHAHA . dengar lahh dorang punyer conversation ,

wehh, korang korang . asek maen bola jea , tak bosan kea ? *maen jongkang jongket
hrmmm, betul jugak enn ntah aq tengok kepala kau pun kengkadang konpius bola ke kepala ? *botak
kau jangan nak memandai seman *bukan name sebenar , kang aku saman baru tawu
dah dah dah , dok gado ape , skrang nie, kite da stop maen bola. so , nak maaen ape ?
maen aci nyorok nak tak ? aq rela jadi dulu ,
piraaahhh , ape la korang mcam budak kecik * time nie tergelak aq
eleeh , mcam la kau tuh da besa ? tendang bola pun tak bergerak harap glove aje pakai ,
hrmmm, yolah yyolah maen aci nyorok , kire sampai sepuluh - tutup mate and counting .
10 -9- 8 - 7 - 6 - 5 - 4
3 *ngintai
la tak gune tinggal aq sorang aje , beskal sume da lesap
noyrok kat umah la tuhh .
hrmm , * balek ngan penuh kehampaan ,

aq masuk rumah , sambung gelak . sumtime kesian un ade .


alang alang post about aci nyorok nie ,

ade jugak expericence yg tak ley lupe pasal aci nyorok nie , niii sume happen *chewwah , mase awal form form fouer , maen nie nak celebrate shafiq azim ngan hamdan nak pindah . maen aci nyorok kat skola bainun tercinta , tapi daus tak join lahh but terlibat jugak secara tak langsung ,
daus tak join koz , smangat dok study add math bab function yg susah time tulahh , now dah rghoperr kacang aje .

jam tangan tepat pukul 2 pagi , mase dorang mmbahagikan team into two group , then gerak terus . kawasan menyorok tempat sekolah aje , tak bole naek dom yg penting . time nie 3 pages buku latihan rmaining untuk tido . then dorang pegi la nyorok , act nie maen polis entry pun ade . choopp, police and thieves , bile da jmpe. anda bole lari sampai touch kembali.

sampbung citer dorang pun maen , 2 setengah daus naek atas masuk tido, after 15 minutes , tak bole nak tido , koz da lewat sangat dahh . pegi lahh , jadi supervisor tengok dorang maen , dengan pakai shorts adidas dan berbalutkan ngan selibut biru bainuin , BHAHA .

tak sempat tengok sume orang , yg maen . dah bunyik moto , aq dah agak dah konfem chegu Syuk tak pun , Chegu Ijan . tekaan ku memang tepat sekali, memang lah use golden bullet kan ? sempat jugak lah maen lari lari ngan chegu , nie sume salah pak guard yg bising ., before this maen okay aje .

*police entry ,

kiteorang komplot , dok berserah aje . mcam thievess, amekk kau police dah dalang ngan pelekat nyer HAHA,. kiteorang kumpul depan blok A , mcam tahanan , aku yg tak join n tak bersalah dok cari alasan so amek lah buku asyraf , kat kelas . memang kelaka. dah siap sumer berbaris , dah mcam rekrut aje muke ketat. sorang sorang kene penampar , aq yg first . n paling tak sakit kos yg kedua dah ade batu api , chegu syukk kate mcam slow aje , pang pang pelepuk arww sume kuar ., chegu syukk tarek si Syamim , then kiteorang dah bengkek dah , dye citer sefull full nyer , oh TIDAkk!

start harituhh , dah takde dah maen .bendealah tuh . aq suke Johan time tuhh fom four baru kan , tak habes habes maafkan kami chegu , maafkan kamii, mencelahh aje koje nyer , aq dok fikir asal tak jadi conductor kat depan nyanyi ramai ramai , agu kat citer P. RAMLEE tuhh . maafkan kamiii , maafkan kamiii , HEE


*pergh lebo bebenor post kali nie

Tuesday, February 15, 2011

kayuh lasakk

*before start our journey

pergh , emang lasak beb , pada awalnyer trek yg kiteorang nie untuk jamboree kat teluk batiik , then after kiteorang test trek , tuka tittle terus jadi kayuh lasak . memang lasak lah kan , mane yg baru tuhh tak ubah mcam nangka busuk un ade , ade jugak yg dok nak buang basikal aje koje , tidakk dilupakan yg buat map sendiri sampai tersesat nak ke teluk rubiah nun,

saya daus , mmungkin tidak mengikuti trek itu kembali , penat tolak aje , kecerunan y sixty degree gitu turun nan naek . pergh, sumer pakai mental la wehh , dengan trek yg belum siap nyer , neway , enjoy gamba aje lah yea , saket tekak takleh ngomel pepanjang ,

*downhill

*on construction

*kat pulau marina
'


view www.jamboreemtb.blogspot.com
if nak masuk la

Monday, February 14, 2011

clone MJ

siyes serupe, korang korang tengok yg pengang penyapu tuhh ,
paling best , first tyme daus tengok ingatkan , serius aje gaduh . rhope nyer join menari,
HAHA ,
enjoy ,

kayuhan ulu licin beruas


*gamba kat ulu licin

12 - O2 - 2011

SERI MANJUNG - ULU LICIN BERUAS

KELAJUAN AVERAGE

30 km/h

JENTERA

MTB , RB

JARAK KAYUH

96 km

yeah , i did it again and again . this time with newbies . dorang first tyme kayuh jejauh nie. hebadd bukan ? neway , congratz . yg best tuhh ade yg baru beli basikal hari jumaat then terus participate the kayuhan pegi beruas . maintain aje dorang .

start , kumpul kat depan kwsp . tempat nie kire famous lah untuk kumpul orang nie . dalam pukul 7 setengah . haritu , papa ngan daus orang yg last datang kayuh dai umah pegi itu . after kami sampai dok bagi riuh kejap pastu terus gerak .



*beskal man kecik

then kayuh ahh , time kayuh, tetiba ade bunyk taya pecah, ingat kan bunyik aje. tapi bende betul pecah habes dye punye tayar belakang. BOOOM ! meletup , after tka taya sume. kiteorang sambung kembali ,

daus dalam group top five kat depan , smpai aje beruas . pegi kedai makan order mee goreng 4 tray . name mee goreng tu, mee teloq , lucah aje bunyiknyer , ade history dye. tak bole citer punye HAHA , neway sonok makan , aq aje yg tambah kat table aq tuhh. daus minum aiskrim soda.


*makan makan

*tido ke baaaang


after isi perut , kiteorang ke sungai ulu licin tuhh , woah cakap ku , bestlah track dye , bukan maen lagi . dok panjat panjat bukit, mane yg tak larat tuhh. dok MTB aje, (maen tolak basikal) , untuk MCT royy congratz , dengar citer sorang pun takk tolak beskal. sume kayuh naek bukit , kan kan ?

kat ulu licin, mane nak kencing pegi kencing , daus pulak makan madu aje as a source of energy , then , bergambr kat entrance then terus megayuh non stop sampai lah dekat petronas ayer tawar . sampai kat sini dah pukul 12 suku , time nie rest tunggu sume berkumpul kembali, koz ade yg da berpecah . then daus dengan ego nyer , shoot balek umah terus. sensorang.


Friday, February 11, 2011

hockern

*admire ngan wane pink tuhh

yelahh , semenjak due menjak nie . slow slow aq nak try memacam sukan extrem nie. so aq collect lahh , input input yang baru . if nak maen sumer konfem konfem la tak mampu lahh. the latest now is about fixie and latest that i post about skidding. tapi kali nie laen sikit ouh , namenyer hockern. sumtime orang gelar sporthorker i think . this extreme sports from germany.

*chantekk bukan ? buat jadi dumbell un bole BHAHA

firstly, it looks like dancing on a stool , cenggitulahh. u pusing la cmner stool tuhh. then yg penting nyer ast of your tricks must be ending with sit on the stool mcam kelaka bukan, thats all .

if budak bmx and fixie tawu , agak agak dorang gelak tak ? knofem punyer lahh . btw , creative idea ouh .

if papa tawu pulakk, akan papa beli stool tuhh then bwak pegi dengar ceramah . chantekk ape stool tuhh. comel un comel. tak lame kemudian penuh satu padang ceramah ngan stool yg berbentuk gitu . BHAHA.

if mama pulakk , mau dibelinyer then bole buat kerusi gardening. tak lahh sakit belakang. dok cangkung cangkung. HEE.

btw , this is interesting idea. aq maseh menunggu bile mau sampai malaysia.
bole join.

ENJOY



Thursday, February 10, 2011

lose weight

*sengal aje, kate fitness centre kan ?

korang sayangkan lemak korang ehh ?
if sayang tak yah la bergerak bya lemat tuuh beranak , oke ?
tapi ade kebetulan nyer orang orang globalisasi ni cakap maen pc bole kurus ,
tak caye ?



tengok glassbergen un ade kate .
so banyakkkanlah maen pc yeah !
HAHA

*kan best if koje camni


skidding is not a crime

sukan extrim , bukan murah wehh nak maen. let say paintball, beribu habes . BMX same la jugak nak beli basikal nyer lahh , apelahh. senang sume sukan perlukan duit . so far , yg aq cube OFFRoAD , pergh soronok bhaii, tapi sekarang nie sume orang nak bermain main ngan fixie pulak. so far . sonok aje tengok. its fixed gear that can make the bicycle gostant . hebat bukan ?

tapi tapi , cube korang tengok video yg kat bawah nie. konfem terdetik hati nak cube nanti, sebab tak perlukan duit or ape apelahh , cume cari la tempat nak slide, n sediakan ponggong yg kalis geseran, okay ? enjoy ? i hope one day i can try it ?



*thanks to projectless

Tuesday, February 8, 2011

mandi

*shower , sonok sonok

sudah sekian ame tidak mengepost , tetiba keluar dalam kotak fikiran ku untuk mengepost pasal mandi , tajuk yg agak lucah bukan ? HAHA , nak diikutkan kan, dulu time jadi budak sekolah mandi la paling seronok . tapykan , semenjak dok rumah nie. mandi merupakan perkara yg paling leceh, semenjak amek DIPLOMA in PENGANGGURAN nie lahh kan , dah jadi sebaliknye . pepagi konfem mandi p.ramlee, then mandi sekali lagi after maen street soccer . itu lah rutin hariannyer . tadi tyme pegi tesco un same. BHAHA , rahsia rahsia simpan tawu. jangan dipecahkan tempayan jika tak mahu jadi mulu tempayan, hee.macam macam alasan yg daus bagi , sejukklah. takot jadi ais terus nanti beku , sape susah ? tak busukk lahh, wangi aje dok dalam aircond aje. air tade lahh , bilik air penuh la,. padahal ade 4 toilet, air belum tadah lahh, yg paling munasabah , nak jimat air koz kat afrika nun dorang takde sumber air yg bersih. air keledak lumpur un dorang tibaii, hrmm, tapi biler dah berpeluh satu badann, toilet tuhh, sampai dah muak tengok daus nie, mandi banyak kali, alsan! alasan! . btw, nak share jugak pasal mandi nie . adela fwens aq sorang nie pegi lah jepun . mengikut kebudayaan orang jepun every week akan ade satu hari untuk mandi bersama tanpa seurat benang means nuthin on you *hee , this for relationship each otherslah. first tyme daus dengar, weird la jugak then after research research , jepun ade open pool, and open beach,. means everybody who wants getting naked or nude , you can JUST DO IT !! , menarek bukan ?


*jatuh suda signboardnyer ,

Saturday, February 5, 2011

fishie like celebration

goooooaaaallll!
selalu nyer after goal , perkataan diatas lahh yg dilaungkan oleh penontun sekalian,
for player pulak , dorang buat lahh dorang punyer goal celebration,
tapi daus jumpe bende nie kat youtube, amazing goal celebration wehh,

MOHAMMAD NIZAR JAMALUDDIN

*MNJ

he was the former Mb Perak , before dis buat tak pandang aje. then papa ade cakap , yg datuk nie bukan setakant politik dulu dye engineer taw . papa penah lah sembang ngan dye dulu before jadi orang ternama nie.

mesti pelik enn , tetibe jea daus mcam minat pasal politik nie, nie sume sebab baru aje balek dari road show yg dibuat di manjung tadi . pergh , best douh . beliau punyer speech , memang bertenaga n tak ngantoklah if dengar ,
mcam mcam input daus dapat :
  • on how now GOVERNMENT use rakyat money ?
  • where all the money goes for ?
  • where is the truth or false ?
  • mane negeri yg income banyak , tapi ranking first dalam jumlah penduduk termiskin in Malaysia ?
  • yang penting , dapat jugak aq tawu serba sedikit about loghat peghok nie , kelaka aje denga.
btw , dapat la jugak si daus nie bukak minda , change mindset. nie sume atas ajakan papa ke surau madah untuk mendengar conversation MNJ, but before his give speeches , ade pompuan maybe from PKR bagi syarahan dulu , bertenaga . dapat la aq tawu , pasal HOSNI MUBARAK , yg punye lah kejam tuhh. tak sangke pompuan ade jugak yg hebadd dalam bendealah cenggini, hebadd hebadd ! salute korang , ! kirenye tak rugilah aq ikut papa pegi sana, mcam cmam aq dapat and dapat jugak aq songkok putih yg lubang lubang tuhh. mahal jugak , ingatkan 5-6 hinggit . nghopenyer . sampai 40 hinggit . dis tyme no tawar tawar, BHAHA .


*Hosni Mubarak

NEVER SUPPORT UMNO EVEN BN
sejak bile pandai berpolitik nie un aq tataw, HAHA



Tuesday, February 1, 2011

kek batik ,


kek batik , marie ohh marie . dulu sebelum ku poligamikan kau ngan SPM , Butter, Milo . kau hanye dipandang ketika perut berbunyi bukan untuk snek. tapi kini after kau pasang berapa un aq tak tawu. kau da feymes and dikenali ramai .

harini , nak ajar camne nak buat kek batik tuhh .
first of all , sedia kan kuali dan semestinyer dapur gas.


then massokkan milo diikuti SPM , make sure api slow if x berketul nanti .
gaul sampai dorang dah sebati ,



agak agak dah sebati , giliran butter pula join sekali. butter tuhh jangan yg keras lagi taw,

then ape lagi, rancakkan kan dorang gaul gaul gaul , uke ?


agak agak dah ngam, masokkan biskut marie tuhh,
seperti biase , gaul gaul gaul dah rata sumer bende .
tutup api .

pastu letak sume tuhh dalam tupperware kehh, loyang keh. rate rate kan oke ? jangan lupe untuk tekan kan . biskut tuhh. supaya dye padat and berbentuk.
sejukkan . potong . telan .
tak sampai 25 jam , dah habes dahh . HAHA
_____________________________________________________________________________________



resipinyer ,

milo 400 gram , x pun 2 cawan suda mencukupi ,
1 SPM susu pekat manis
1 buttercup
1 bungkus biskut marie , (patah patahkan )

simple bukan ? so ape lagi tunngu serang TESCO then beli ingredients buat terus uke ?
if nak variasi, taburkan kacang atasnyer,
SELAMAT MENCUBA


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...