Saturday, April 26, 2014

Angsi

Ang ang ang ang ang . Haha kau ingat angsa ke ? Hahaha . Oke this time trip ke gunung angsi , ulu bendul , kuala pilah . So far trip mcm biasa . Best woookkkkk . 

Kami bertolak dari pd sebelum malam n sampai kat ulu bendul tu around 1930 . So kami solat la maghrib dulu kat bawah tu . Sementara tunggu yg lain kami teramatlah pisang . Aiyo . After isya kami teruskan perjalanan ke campsite lah sangat tu 



Kenapa cakap camtu ? Sebab kami tuido kat wakaf je malas nak pasang khemah bagai padehal ade je hehe . 
So lepak kat wakaf masak masak makan makan perghhh :D 


Keesokkan harinnya kami naik ke puncak gunung angsi . Pergerakan jam 0900 . Fuhhh bole katekan kami lahu gak la kot ntah le . Sampai peak around . 1100 . Fuhh pancit penat sume ade . Summary this track is mentally haha . But so far oke jee . Push to your limit kay ? 


Reach the top kami jumpe ngan dato khalid yunus , ketua kembara malaysia , umur 60 sumthing bu tenang je naik . Walawei . Amatlah sporting dan share exp beliau . Thank thanks :D 



After that, kami buka bekalan dalam pack masak meggie n apo yg ado fuhh layan doe . Sume kat peak usha kami . Dan kami hanya angkat kening aje hehe . Pergerakan turun mcm biasa . Nak kata laju tak laju but pukul 1400 dah sampai bawah . Overall puashati . Kami mandi bersiap dan makan semua then pulang :D 



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...