Tuesday, January 11, 2011

phone

*nak satu

ong katak katak ong katak katak , cenggitu ke bunyi katak ? huh ?

frog voice tulah yang menjadi ringtone aq for sms . semenjak dua menjak nie dah tak bunyi da ohh, bile sebaut pasal x de bunyi teringat zaman vibrate atau vibrato dulu kat sekola.*teringat phone sham punye vibrate tyme berlakon. memang kelaka tak tipu. mcam mcam gaye ade lah. bile bawak bende haram nie. aq start bwak tyme form 2. bwak yg lame pulak tuhh. handset besi that worth thousand someting. pastu hujung taun tuuh ade la buad spotcheck! fon aq selamat wehh, fom 4 and fom 5 bawak je mcam bese. ade sekali tuh siap letak kat dalam loker saya berjanji tidak akan membawa bende haram mulai sekian sekian konon nye nak terlepas drpd spot check la tuhh. HAHA

top secret nieyh,
nah kat bawah nie ade lagi tips nak sorok kat mane uke ?
bagus kan ade senior camnie HAHA

- sorok dalam locker. tak kisah lah kat mana, dalam boxers box ke, celah baju ke, yang ni semua orang pun buat. nak-nak bila dah kelam kabut tiba-tiba warden bagi announcement nak buat spotcheck. haa. sekarang, sila belajar reda kalau handset kena rampas.

- dalam tin biskut bersama biskut-biskut. aku pun tak pernah terfikir tapi junior aku boleh buat macam ni. nampak sangat otak aku tak berfungsi kalau bab-bab mengelak ni. diorang cakap confirm tak kantoi. tapi aku rasa sekarang ni warden mesti dah tau tempat macam ni. korang rasa? tak pun korang bole cube dalam tong glucolin kaa ? hot chocolate ke ?

- selit dalam baldi baju kotor dengan baju kotor sekali. tu pun boleh jadi tempat sorok handphone. kalau nasib tak baik sikit, lupa sorok kat situ, lepas spotcheck terus basuh baju. ambik kau. basuh sekali handphone tu. lepas tu nanti dengarlah suara bergempita dari bilik basuh, "handphone akuuuuuuu!" HAHA gelak jela time ni.

- tanam dalam tanah . ni ala-ala macam acara pengkebumian handphone secara berjemaah. cara dia, handphone tu bungkus dalam plastik, lepas tu tanam la. yang ni confirm tak kantoi. takkan warden nak pergi check setiap seekar tanah kat aspura ? tapi ianya akan jadi bahana, kalau waktu tunggu warden datang tiba-tiba hujan turun. yey! semua menangis. habislah handphone aku kesejukan. LOL

- yang ni aku selalu dengar. ceraikan setiap aksesori handphone tu lepas tu sorok. aku tak pernah buat. gila kau. aku dah la selalu nak makan semut, lepas tu nak buat macam ni. mahu satu malam aku habiskan masa main puzzle handphone. "bateri tadi sorok kat mana ea?" nie punye siyes kelaka wehh, cubalah.

- yang ni famous jugak. sorok dalam tiang katil. kan katil besi tu kan ada space. kalau handphone kecik-kecik tu semua pakat campak dalam tiang tu. lepas tu jenuh la nak keluarkan. tapi yang ni taktik lama. warden dah tau. so, tak best.

-sorok dalam bilik mana-mana lah selagi ada bilik yang boleh guna dalam hostel tu. bilik tv boleh, bilik sakit boleh, stor boleh, bawah tangga pun jadi! serius ni. salah satu tempat yang agak selamat untuk sorok benda-benda haram macam handphone, kettle, toaster, periuk nasi dan dapur gas. HAHA dapur gas tu over okay.

-sorok bawah bantal, dalam sarung bantal, celah tilam, bawah tilam. semualah yang berkaitan dengan bantal dengan tilam tu. ada lagi terror tebuk tilam tu, simpan dalam tilam. tebuk bantal pun ya. lepas tu bila cabut sarung bantal, segala macam lubang ada. lubang besar, kecik, belum tambah peta malaysia, afrika lagi. lengkap. kehkehkeh

-sorok dalam stoking , pastu letak kat skali ngan shin pad. bile ade friendly lupe . cabut lari terus masok dom letak dalam loker. kelam kabut terus, tak payah warm up dah terus pegang bola.

tapi bile kat skola , bz sesangat dok sms nie tataw la da jadi part tyme revision kowt . yelah takut lupe susunan abc kan kan ? pastu bile ade khabar angin nak spot chech sume kelam kabut. buat relax suda lah kan? GOODLUCK !


*maaf seperti repekan tade insurans

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...