Sunday, March 27, 2016

Save Our Rainforest Run 2016

SORR for short . I do attend this event , that held at Sungai Menyala Forest Reserve , Port Dickson .

Bermula hari memenatkan sebelum pergerakan , pagi jumaat itu dimulakan dengan test 1 untuk subjek modelling . Alhamdullilah it was fun to answer both question with pride . HAHA

After Solat Jumaat,  lantas terus rehat chill chill sebab lepas je maghrib hari memenatkan akan bermula . Dimulakan dengan training floorball serta AGM . Mujur tak dapat tempat hehe .

Habis je, training dan AGM . Cecepat sesiap nak gerak ke PD , dimulakan pickup Rita dan seterusnya ayie . tup tup drive sampaila PD . Bayu Beach Resort , Creds to abe Isa kasi tumpang bilik . Sampai pun dah lewat around 2 pagi . aiyo . lantas buka sleeping bag dan tido . Thanks jugak kepada abe hamdan , tanpa beliau kami tidak dapat masuk kedalam bilik .

Bangun Bangun, seawal 5 pagi takut berebut bilik air pula . Mana taknya 13 orang untuk dua bilik air . Kau ghaso ? Sesudah subuh leklekchill, kami pun bergerakla ke tempat kejadian . Sesiap check out tauuuu . Breakfast hanya beberapa ketul kuaci . Time ni dah cuak juga kot organizer tak kasi breakfast .

Masuk event , dia tak kasi pakai baju lain . Kene pakai baju dia juga, biasalah alasan takut hilang orang kepe kan . Ehhh, tertinggal pula . Breakfast and lunch prepared by concorde hotel . So kalau kata tak sedap tipu lahkan , nak komen sayur dia tak sedap .

hamekk kau budak bahagia . 

Pelik juga sebelum memulakan jalan or lari nanti aku cerita , terlalu banyak agenda seperti perasmian , bawak naik artis and so on , tup tup kami di releasekan untuk acah run tu pukul 9 . Time ni mood dah out sebab , ada buat research katanya no running, terpampang juga banner banner di sekitar dont running running .

Dengan demikian , kami *saya dan salman terus berpakat untuk chill chill hanya jalan dan biarkan dahulu platun semua tu lepas dahulu dah reda baru jalan . Sewaktu perjalanan , memang dah sumpah seranah satu hal single lane dan berjalan stop jalan stop . No wonder la , itinerary tulis jap 7.30 sampai kul 1.00pm . Memang kena jalan je . aiyo.

CP1 , task yang kena buat . SELFIE ! 


Lepas je dari CP3 , kami start berlari ke penamat katanya ada hadiah yang diberikan . Time ni mmg down habis tapi layankan je . Every CP, ada task yang akan diberikan . Anyam daun mengkuang, beri kicap kepada penduduk , dan ada juga ambil cop dalam akuarium hitam . Larian ke penamat diteruskan  .

Kami habis dengan ada placing 68 , not bad . Kalau kami tahu boleh lari dari awal kami lari . Bolehla target podium dapat basikal woo . Tapi takpa , placing 68 dapat juga tiket untuk ke Rainforest Live Show worth for 120 . Boleh la kan dari takde :D

Dapat ticket free woo . muka bahagia . 


Thanks a lot to , Santai Runners dan abe Isa kerana menaja kami . Jangan memalu untuk jemput kami lagi , hehe . Tahniah semua . Ada yang podium dari team kami ni .

Dari Santai Runners . 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...