Friday, March 11, 2016

cheesekut

cheesekut ?

never heard before ? Actually the words come from cheese and biscuit itself . Biasalah melayu semua nak shortform or else sounds ridiculous . HAHA .

Shortform kan sikit , cheesekut ni diperbuat dari biskut dan dilapiskan dengan cheese . For sure without any oven. Uolls just need that kerajinan and peti sejuk je :D

Bahan bahannya :D

Cream cheese , Biskut Hupseng Cream Crackers *kalau nak yang kurang hancur amek yg luxury punya , susu pekat , susu segar HL  dan milo takpun nestum ke ikut citarasa sukahati .

Prosedur :


  1. Sediakan bahan- bahannya 
  2. Cari bekas dan masukkan creamcheese , susu pekat dan juga tiga sudu susu segar 
  3. Guna mixer untuk kayuh sampai sebati , kayuh pakai tangan kalau larat :D 
  4. Agak agak dah mcam creamy stop la ya . 
  5. Cari bekas yang molek untuk susun biskut . 
  6. Rendam biskut dalam susu segar , jangan lelama nanti lembik cukup sekadar melembabkan dia . Celur dan keluar la orang kata . hehe . 
  7. Susun cecantik dalam bekas dan lapiskan dengan cream cheese yang sudah siap tadi . 
  8. Ulang dengan biskut lapiskan dorang . 3 lapis terlalu nipis dan 5 terlalu tebal . 4 should be just nice :D 
  9. Lapisan cheese kalau bole tak perlu terlalu tebal kecual tops . 
  10. Letaklah serbuk milo anda di antara lapisan biskut atau di atas sekali . 
  11. Tutup bekas dan letakkan dalam peti , at least 4 jam . 
  12. Enjoy your cheesekut ! 



Bahan bahan , maaple semak sikit 



Testing one two three



lapisan kedua , bantai letak milo lagi 


Milo on tops !





Dapat dua bekas ni . Tak sabar nak sejukkkkk !


Here dah siap . and at last nyummy enjoy ! 


Aku je yang perabih dedua bekas ni , orang kata terlalu manis :D 
Semanis mulut berbicara katanya . HAHA 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...