never heard before ? Actually the words come from cheese and biscuit itself . Biasalah melayu semua nak shortform or else sounds ridiculous . HAHA .
Shortform kan sikit , cheesekut ni diperbuat dari biskut dan dilapiskan dengan cheese . For sure without any oven. Uolls just need that kerajinan and peti sejuk je :D
Bahan bahannya :D
Cream cheese , Biskut Hupseng Cream Crackers *kalau nak yang kurang hancur amek yg luxury punya , susu pekat , susu segar HL dan milo takpun nestum ke ikut citarasa sukahati .
Prosedur :
- Sediakan bahan- bahannya
- Cari bekas dan masukkan creamcheese , susu pekat dan juga tiga sudu susu segar
- Guna mixer untuk kayuh sampai sebati , kayuh pakai tangan kalau larat :D
- Agak agak dah mcam creamy stop la ya .
- Cari bekas yang molek untuk susun biskut .
- Rendam biskut dalam susu segar , jangan lelama nanti lembik cukup sekadar melembabkan dia . Celur dan keluar la orang kata . hehe .
- Susun cecantik dalam bekas dan lapiskan dengan cream cheese yang sudah siap tadi .
- Ulang dengan biskut lapiskan dorang . 3 lapis terlalu nipis dan 5 terlalu tebal . 4 should be just nice :D
- Lapisan cheese kalau bole tak perlu terlalu tebal kecual tops .
- Letaklah serbuk milo anda di antara lapisan biskut atau di atas sekali .
- Tutup bekas dan letakkan dalam peti , at least 4 jam .
- Enjoy your cheesekut !
Bahan bahan , maaple semak sikit
Testing one two three
lapisan kedua , bantai letak milo lagi
Milo on tops !
Dapat dua bekas ni . Tak sabar nak sejukkkkk !
Here dah siap . and at last nyummy enjoy !
Aku je yang perabih dedua bekas ni , orang kata terlalu manis :D
Semanis mulut berbicara katanya . HAHA
No comments:
Post a Comment